Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zlato / foto: shutterstock

Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz.

Kde najdete spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí.
Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvézt výtahem do druhého patra.

Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky.

Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů.

Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato.

Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).

Investiční zlato

Proč si musíte pečlivě hlídat nabídky obchodníků?

Odpovědí na tuto otázku je fakt, že žádná tuzemská mincovna nevyrábí vlastní zlaté cihličky ani slitky. Veškeré takové produkty nám tudíž zaslali zahraniční výrobci (především Švýcaři).

Proces přepravy zlata není zrovna snadný a vyžaduje zapojení řady odborníků. Každý z nich si logicky naúčtuje své služby. Někteří dodavatelé si účtují více, jiní méně. Z toho důvodu existuje poměrně velké rozpětí v cenách absolutně totožných produktů napříč českými obchody.

Jeden slitek si tak můžete koupit klidně až o několik tisíc korun levněji/dráž. Záleží na tom, z jakého obchodu si ho pořídíte. Raději k sobě tedy buďte poctiví, porovnávejte různé nabídky (internetové vyhledávače vám pomohou) a nevyhazujte peníze z okna. Z dlouhodobého hlediska se bavíme o stovkách tisíc korun rozdílu.

Hodnota zlata

Jak vytěžit ze zlata maximum?

V posledních týdnech si zlato připisuje poměrně zajímavé zhodnocení. Je tedy nyní čas nakupovat, nebo naopak čekat na „lepší“ cenu? Správná odpověď zní – nakupovat.

Žlutý kov je přece jen střednědobá/dlouhodobá investice. Své schopnosti naplno projeví až v horizontu deseti, patnácti, dvaceti i více let. Slouží tedy jako skvělá investice pro pohodlnější důchod, zajištění potomků a podobně.

Z toho důvodu vás musí zajímat jedině dlouhodobá výkonnost. Ignorujte krátkodobé pohyby. Přední analytici mají absolutně jasno – právě v dalších dekádách ukáže zlato svou pravou moc. Čím déle tedy budete čekat na korekci, za tím horší cenu budete nakupovat. Tak snadné to je.

Řeč je samozřejmě o starých dobrých fyzických slitcích/cihličkách. Tyto výrobky si snadno uschováte do svého trezoru (nebo únikového zavazadla, jste-li opravdu připravení na nejhorší). Nikdo vám je tedy nevezme. To se nedá říct o virtuálním držení zlata, akciích zlatých firem a podobných online záležitostech.

K tomuto článku není otevřena diskuze