Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Řidička / foto: shutterstock

Povinné školení řidičů absolvované v pohodlí domova? Ano, jde to

Snad každý, kdo byl někdy v zaměstnaneckém poměru a k výkonu svého povolání byť jen občas používal automobil, jistě má v živé paměti nezáživná a víceméně formální školení řidičů. Ta už naštěstí jsou minulostí.

Na povinnosti jejich absolvování se ze zákona nic nezměnilo. Jen je jiná jejich forma. Místo ve vydýchané místnosti s dalšími desítkami zaměstnanců je teď můžete absolvovat online, tedy třeba v pohodlí vašeho domova!

Povinné školení řidičů referentů

Zákon č. 262/2006 Sb. hovoří jasně. Zaměstnavatel má podle něj povinnost svým zaměstnancům zajistit školení týkající se právních a ostatních předpisů k zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci. Povinnost školení řidičů se pak týká všech pracovníků, kteří k výkonu své práce řídí motorové vozidlo do 3,5 t, ať již se jedná o vozidlo služební, či jejich vlastní.

Opakování matkou moudrosti

V rámci školení si v klidu zopakujete prakticky všechna témata, jež jste svého času probírali v autoškole. Jejich oživení není čas od času na škodu ani těm, kteří povinnost absolvovat školení nemají. Součástí dopravního provozu je přeci jen většina z nás. Nehledě na to, že pravidla se občas mění, stejně jako přibývá dopravních značek. Zopakování si klasické teorie, bezpečnosti a pravidel provozu na pozemních komunikacích tak rozhodně není na škodu.

Štěstí přeje připraveným

Víte třeba, jak se zachovat při dopravní nehodě? Hodně lidí v krizových situacích panikaří, proto je rozhodně na místě v předstihu si ujasnit, jaké kroky bychom měli učinit. To samé je s poskytnutím první pomoci. Ta je ze zákona povinná, ale málokdo ji poskytnout dokáže. Rozhodně nechceme malovat čerta na zeď, ale nikdo nikdy neví, do jaké situace se kdy dostane. A štěstí, jak se říká, přeje připraveným. Tak se dobře připravte. A před jízdou si hlavně odpočiňte.

Povinné školení řidičů absolvované v pohodlí domova? Ano, jde to

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!