Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
DRFG investiční skupina / foto: DRFG

Rusňákova Nadace DRFG podporuje kulturu v regionu

Podle aktivit, které DRFG podporuje, je zřejmé, že této investiční skupině nezáleží pouze na maximálním zisku. Pomáhá také v jiných oblastech, než jsou investice.

Dotuje různé kulturní, sociální a sportovní projekty v regionu.

Tyto různorodé aktivity již bylo nutné v loňském roce sjednotit, aby se nejednalo o letadlo, které sice letí vysoko, ale nemá žádný cíl. A tak vznikla Nadace DRFG. Podle diskuze s Davidem Mackem, výkonným ředitelem Nadace DRFG, je cílem investiční skupiny Davida Rusňáka pomoci v nadačních činnostech i vlastními kompetencemi.

Co vedlo ke vzniku Nadace DRFG

DRFG pomáhala v regionu v rozličných oblastech a podporovala několik projektů. Myšlenka nadace vznikla po několika setkáních a diskuzích Davida Macka a zakladatele DRFG Davida Rusňáka. Oba si uvědomili, že je nutné všechny tyto projekty sjednotit do jedné nadace, která by je zastřešovala. Tak došlo ke vzniku Nadace DRFG.

Nadace DRFG je ustavena univerzálně. Její zástupci mají prakticky volné ruce v tom, jaké projekty budou podporovat, a udávají svému letadlu směr. Určitě se chtějí zaměřit na festival Meeting Brno tak, aby pozitivně ovlivňoval dění na Moravě.

Dalším cílem nadace je také podpora finanční gramotnosti mládeže. Podle Macka chce DRFG pomáhat nejen finančně, ale také vlastními kompetencemi. Důležité je, aby projekty přinášely radost. Je nutné však myslet i na mezinárodní ukotvení v European Venture Philanthropy Association. Jedná se o sdružení těch nejprestižnějších nadací velkých společností.

Lidský přístup zaměstnanců DRFG

Nadace DRFG je podporována také samotnými zaměstnanci investiční skupiny Davida Rusňáka. Ti začali spontánně přispívat na její konto. Dokonce se složili na nemalý dar pro festival Meeting Brno. V Davidovi Mackovi i dalších spolupořadatelích nadačních projektů to vzbudilo velmi silné pocity. Čin zaměstnanců se tak setkal s pozitivními ohlasy a recenzemi.

Sám David Macek je na vznik Nadace DRFG velmi hrdý a tvrdí, že vše začíná setkáním. Díky setkání s Davidem Rusňákem tak společně dali vzniknout Nadaci DRFG, která opravdu pomáhá.

K tomuto článku není otevřena diskuze