Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Balík do zahraničí / foto: shutterstock

Se službou Balík do zahraničí máte spojení s celým světem jako na dlani

V dnešní době můžeme vycestovat skoro na jakékoliv místo na planetě nebo se spojit s člověkem na druhé straně zeměkoule.

Někdy však nestačí jen slovní komunikace, často také chybí možnost se osobně přemístit do jiného města, státu či kontinentu. Pro takové příležitosti, kdy je potřeba přemístit něco hmotného, existují doručovací společnosti, které vše zařídí za nás.

I na tomto poli panuje konkurence, a proto se doručovací společnosti snaží oslovit zákazníka takovou nabídkou služeb a péče, kdy stačí být pouze online, vyplnit formulář, zabalit balík a o vše ostatní je postaráno za vás. Většina konkurentů si vyzvedne balík přímo u vašich dveří, což zákazníkům šetří nejen čas, ale také trpělivost, protože tím odpadá vyčkávání v dlouhé frontě u poštovní přepážky.

Rozdíly mezi doručovacími společnostmi

Zásadním rozdílem mezi jednotlivými společnostmi je cena, za kterou mohou vaši zásilku přepravit, dále rychlost doručení a také limity rozměrů a váhy balíků. Nabídka pro uspokojení požadavků je naštěstí natolik rozsáhlá, že si např. můžete pro doručení vybrat společnost, která garantuje až o 75 % nižší cenu za přepravu. Některé společnosti mají maximální váhovou hranici balíku 30 kg, jiné vám přepraví paletu o váze až 4 000 kg. Průměrná doba doručení v rámci Evropy je 3 dny, ale najdou se i rychlodopravci, kteří garantují doručení do druhého dne. Pokud svou zásilku pošlete v režimu Expres, kde je však nutné počítat s vyšší cenou, může být doručena do 24 hodin i na jiný kontinent.

Vybrali jste si společnost, kterou k přepravě využijete, vyplnili online formulář a zabalili jste podle pokynů balík, který si kurýr vyzvednul. Za pomocí služby sledování zásilek tak už jen stačí s klidem monitorovat, kde se vaše zásilka nachází. Za doručení zaplatíte buď klasickým bankovním převodem, platební kartou nebo prostřednictvím platební brány GoPay, někdy je možné využít i formu dobírky.

Faktory ovlivňující konečnou cenu

Cenu za posílaný balík tedy ovlivňuje jeho cílová destinace, váha a rozměr a je-li zasílán v režimu Standart nebo Expres. K dané částce je dále nutné připočíst i pojištění, které dopravní společnosti poskytují do určité částky zdarma. K zjištění, kolik vás zaslání balíků bude stát, slouží online kalkulátor poštovného.

Rady závěrem

1.Při vyplňování objednávky vždy uveďte telefonní číslo příjemce zásilky. V případě potřeby může tak kurýr adresáta telefonicky kontaktovat.

2.Před objednáním přepravy si zjistěte, jestli se obsah vaší zásilky nenachází na seznamu omezení a zákazů pro vývoz. Rozdíly v omezení jsou jak mezi jednotlivými přepravci či typy přepravy, tak rovněž mezi jednotlivými zeměmi.

3. Přestože společnosti garantují určitou dodací lhůtu, mohou nastat okolnosti, které tento termín doručení oddálí. Společnosti nemohou ovlivnit počasí, případné stávky, poruchy, možné lidské selhání a podobně.

Se službou Balík do zahraničí máte spojení s celým světem jako na dlani

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!