Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Přepravní služby / foto: Shutterstock

Výrobní společnosti často využívají outsourcing

Outsorcing, neboli přenesení druhotné činnosti společnosti na třetí stranu, konkrétně na specialisty v dané oblasti, využívá v současnosti mnoho firem.

Dost často se jedná o logistické operace vykonávané logistickými providery. Výrobci i dodavatelé tak ušetří za náklady na logistické oddělení, sklady i přepravu. K logistickým špičkám se už víc než 18 let řadí i MULTITRANS CZ S.R.O. Čím se zabývá?

Kamionová doprava

Vnitrostátní a mezinárodní kamionová doprava se řadí k nejrozšířenějším způsobům přepravy zboží. Zároveň se však jedná o jednu z nejvíce zátěžových variant dopravy vůči životnímu prostředí. Multitrans vlastnící bohatý vozový park disponuje vozy opatřenými motory s emisní normou Euro 6. Zboží přepravuje v rámci celé EU.

Námořní doprava

Námořní doprava zboží, včetně nebezpečných zásilek (ADR) v kontejnerech. Přepravují se jak kusové, tak i celokontejnerové zásilky. Výhodou námořní dopravy je možnost připojištění zboží nad rámec pojištění při letecké dopravě. Stejně jako kamionová přeprava i ta námořní je pod kontrolou monitoringu, přičemž je klient informován o připlutí zboží do přístavu.

Letecká doprava

V rámci rychlé přepravy zásilky je vhodné využít leteckou dopravu sloužící po celém světě. Přepravit tak lze nejen „běžné“ zboží, ale i označené za nebezpečné či zboží zvláštní povahy dle IATA předpisů. Nadrozměrné náklady nepředstavují problém. Samozřejmostí je pak i zajištění celního odbavení v exportu i importu.

Bez spedice by to nešlo

Za realizací jednotlivých druhů přeprav stojí právě spedice. Dispečinky jsou obsazené zkušenými dispečery, kteří pracují s vyspělou technikou. Zboží je přepravováno od 1 do 38 palet v režimu Just in Time, Milkrun, Kanban.

Uskladnění zboží či logistické služby šetří firmám nemalé peníze

Multitrans vlastní netemperované i temperované sklady o celkové ploše 2 000 m2, v nichž se se zásilkami manipuluje pomocí moderních strojů, včetně mostového jeřábu. Sklady jsou v provozu 24 hodin denně, přičemž jeho pracovníci vedou pečlivou skladovou evidenci. O zboží není třeba se obávat, je pod dohledem kamerového systému nepřetržitě. Logistické služby představují kompletaci i přebalování zboží a další. Na stránkách www.multitrans.cz zjistíte další podrobnosti.

K tomuto článku není otevřena diskuze