Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cartrige a tonery / foto: Shutterstock

Renovace tonerů zlevňuje tisk i chrání životní prostředí

Bez vlastní tiskárny se dnes neobejde žádná kancelář. Ale i většina domácností. A její provoz rozhodně není nejlevnější. Přitom existují způsoby, jak i na tisku ušetřit. A zároveň i ulevit životnímu prostředí.

V první řadě si pojďme ujasnit pojmy, ve kterých se laik může trošku ztrácet. Respektive pojmy cartridge a toner mu mohou splývat. Jaký je tedy mezi nimi rozdíl?

Cartridge, nebo toner?

Na trhu se většinou setkáme se dvěma typy tiskáren: s inkoustovými a laserovými. Zatímco tiskárny inkoustové pracují s inkoustovými cartridgemi, hlavní složkou tiskáren laserových jsou tonerové kazety neboli tonery

Když toner či cartridge doslouží

Každá tisková kazeta má omezenou životnost. Jednoho dne zkrátka doslouží a v ten okamžik je zapotřebí ji vyměnit. Postup, jak tak učinit, je popsán v návodu ke každé tiskárně. Do té doby, než se naučíte náplně do tiskáren vyměňovat, se proto návodu nezbavujte. 

Renovace tonerových tiskáren

Tisknete-li pravidelně, zřejmě víte, že poté, co vám toner či cartridge dojde, nemusíte hned pořizovat nové. Jak cartrige, tak i toner máte možnost relativně levně renovovat. Renovací tonerů všech značek dostupných na českém trhu (SAMSUNG, CANON, HP, BROTHER, OKI, XEROX, EPSON a další) se zabývá například společnost Tonera, s.r.o. (tonera.cz).

Renovujte s tonera.cz

Renovace tonerů je procesem, díky kterému je možné tonerovou kazetu znovu použít. Původní plastové pouzdro se jednoduše rozebere, vyčistí, zkontroluje a v případě nutnosti se vymění porušené komponenty. Poté se kazeta naplní tonerovou náplní a zkompletuje. Hotovo. Tisknout můžete nanovo. Za mnohem menší peníz. Renovací toneru ovšem nejenže ušetříte, ale také ulevíte životnímu prostředí. Když už nic jiného, tak renovací tonerů eliminujete zbytečný odpad.

K tomuto článku není otevřena diskuze