Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Založení startupu / foto: shutterstock

Založení firmy online je zhruba 4× rychlejší

Začínající podnikatelé to v Česku nemají zrovna snadné. Je dobré, že už není stanovený minimální počáteční kapitál pro s.r.o., ale komplikací stále zůstává dlouhá doba zakládání firmy. Nezkušenému člověku, který firmu zakládá poprvé, může celý proces zabrat až měsíc.

Jak založit firmu? Nejdříve je třeba si nastudovat zákony, rozmyslet podnikatelskou strategii, připravit dokumentaci a vydat se k notáři. Pak musíte do banky nechat si vytvořit speciální účet a vložit na něj kapitál (minimálně 1 Kč). Jestliže budete vkládat kapitál v nepeněžitých prostředcích, musí ho ocenit soudní znalec, což trvá ještě déle. Pak je třeba vydat se na živnostenský úřad, následně podat návrh na zapsání firmy do obchodního rejstříku. Mnoho z těchto kroků nelze nijak urychlit, protože jsou závislé na rychlosti úřadů a soudů, týdny pomalu plynou a vy firmu stále nemáte.

Postup 21. století aneb založení firmy online

Náš stát sice oficiálně neumožňuje vyřídit všechny výše popsané kroky online, nicméně existují firmy, které založení firmy online nabízejí. Jednou z nich je i Jake&James, která zachovává princip maximálně jednoduchý. Vyplníte objednávku na webu, sdělíte všechny důležité informace a zaplatíte kartou. Poštou vám přijde plná moc, kterou podepíšete a tím pro vás vyřizování končí. Všechno ostatní zařídí odborníci a vy můžete mít firmu hotovou již za pár dnů. Celý proces je tedy zhruba čtyřikrát, možná i víckrát, rychlejší, než kdybyste se pokoušeli o založení na vlastní pěst.

Není to drahé, ve finále ještě ušetříte

A kolik stojí založení s.r.o. online? Zaplatíte zhruba 6 tisíc korun, v částce jsou ale zahrnuté i poplatky úřadům, které byste stejně museli platit. Výše poplatku se může lišit také podle toho, o co všechno máte zájem (vyřízení řemeslné či koncesované živnosti, sídlo společnosti apod.). Ideální pro vás je tedy spolupracovat na začátku vašeho podnikání s firmou, která nabízí i účetnictví, sídla společnostem a jiné služby, jež se vám jako podnikatelům jistě budou hodit. Například s výše zmíněnou Jake&James.

Založení firmy online je zhruba 4× rychlejší

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!