Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hodnota zlata / foto: shutterstock

Kdo má investiční zlato, prodává

Opatření a epidemie koronaviru posílily cenu zlata. Konkrétně cenu investičních slitků zlata, ale též dalších drahých kovů, jako je stříbro, platina a palladium. Potřebujete peníze? Prodávejte. Chcete zúročit svoji investici? Je správný čas.

Cena investičního zlata je nahoře, oplatí se prodávat

Možná to není tak dávno, co jste své peníze investovali do zlatých slitků. Od svého finančního poradce jste nejspíš dostali radu, podle které musíte počítat s tím, že jde o investici, která se vyplatí zhruba po sedmi letech. No a podívejme se. Neuplynul ani rok a už máte prodávat? Zatímco kvůli koronavirové epidemii akciový trh většinou padal, cena zlata na burze naopak stoupala. Navíc se na nárůstu ceny podepisuje i pokles české koruny. Proto finanční poradci radí, potřebujete-li peníze, prodávejte.

Prodej zlata

Jenomže kde prodat?

Ne vždy máte štěstí, že se vám to podaří na stejném místě, kde jste nakoupili. Mnoho obchodníků prodává, ale nevykupuje. Navíc už ani nemusí podnikat. I to se stává. Investiční slitky nám mnohdy zprostředkovává i naše mateřská banka. Ta je pak ale opět nevykupuje, nebo nám třeba nenabídne takovou cenu, kterou bychom pokládali za adekvátní. Co tedy dělat? Nabídněte zlaté slitky ve specializované prodejně v pražském Obecním domě. Jde o numismatickou prodejnu firmy Zlaté mince Numismatika, která se však od roku 2003 specializuje rovněž na prodej a výkup zlata a investičních slitků dalších kovů.

Na rozdíl od mnoha jiných obchodníků vykupuje zlato celé řady rafinerií. Což nebývá vůbec běžné. Vylekali jste se, když se na váš slitek podívali u jiného obchodníka a oznámili vám, že toto zlato nevykupují? Nelekejte se. Někteří prostě vykupují pouze omezený počet značek, nebo třeba jen jednu.

Nabídka zlata

Z prodejny v Obecním domě v Praze však nejspíš s prázdnou neodejdete

Portfolio rafinerií, od kterých zde investiční zlato vykupují, je totiž skutečně široké. Zastavte se nebo zavolejte a ověřte si, jestli vaše zlaté slitky mohou v prodejně vykoupit, případně za jakou cenu.

K tomuto článku není otevřena diskuze