Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Platební metody / foto: shutterstock

Amazon sází na nový způsob placení pomocí otisku dlaně

Platit se dá v současné době mnohými způsoby. Zatímco někdo platí klasicky kartou, jiný používá chytré hodinky a společnost Amazon dokonce aktuálně testuje placení pomocí otisku dlaně.

Amazon byl dříve jenom internetovým obchodem. Dnes však mluvíme o podniku, kde se setkáváte s jedním chytrým řešením za druhým. Dalo by se říct, že právě Amazon ukazuje, jak se bude nakupovat v budoucnu. A jelikož se nyní v obchodech této značky zavádí takzvaná bionická platba prostřednictvím otisku dlaně, dá se očekávat, že nás přesně toto v budoucnosti čeká.

Místo karty platba dlaní

Bionické placení v prvních dvou obchodech

Možná jste na začátku roku zaregistrovali, že zakladatel společnosti Jeff Bezos naťuknul možnost placení dlaní. Mnozí lidé však byli toho názoru, že je to až velké sci-fi, proto novince nedávali velký důraz. Jenže o pár měsíců později tu Jeff Bezos stojí znovu a představuje první dvě pobočky, kde se bionické placení prostřednictvím otisku dlaně zavádí. A my tak nevěřícně stojíme a sledujeme to s úžasem a možná i strachem z toho, co nás zanedlouho čeká.

Pokud se tento způsob placení osvědčí, rozšíří se i do dalších obchodů ve Spojených státech.

Jak to v praxi probíhá?

Stojí za zmínku si říct, jak placení otiskem dlaně vlastně funguje. Vše začíná už po vstupu do prodejny, kdy zákazník spáruje svou kartu s podpisem a oběma dlaněmi. Kromě toho se také zadá telefonní číslo. Tím je pomyslná registrace u konce a můžete do tohoto obchodu chodit nakupovat prakticky bez karty či telefonu. Při placení jen přiložíte dlaň na skener a ze spárované karty se strhne odpovídající částka.

Výběr platby

Proč se platí dlaněmi?

Nabízí se závěrem jedna otázka, a sice proč zrovna placení dlaněmi? Proč ne placení prstem nebo jinou částí těla? Důvod je prostý - dlaň je jednou z nejlépe identifikovatelných částí těla. Navíc k tomuto pohybu, respektive gestu nedochází omylem.

Amazon sází na nový způsob placení pomocí otisku dlaně

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!