Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pracovní kolektiv / foto: shutterstock

Profese, které budou letos nejžádanější

Doba koronavirová s sebou nese i změny na pracovním trhu. Letos se očekává, že dojde k velkému množství výpovědí, což lidi přivede na pracovní úřad. Až si budete hledat novou práci, zkuste to na pozici, která bude nadmíru ceněná.

Platforma LinkedIn nedávno zveřejnila seznam pracovních pozic, které podle ní budou letos patřit k nejžádanějším. Třeba se právě vy nacházíte na jedné takové pozici. Pokud ano, můžete očekávat opravdu skvělý rok! Jen chyťte příležitost za pačesy.

Úvěroví a hypoteční specialisté budou vyhledávaní

Pokud si plánujete koupit nemovitost, možná jste zaregistrovali obrovský nával ke konci loňského roku, k němuž došlo na hypotečním trhu. Lidé se rozhodli investovat své peníze právě do nemovitostí. Zatímco někdo kupoval byt či dům pro sebe, jiný ryze na investici. Letos by se to mělo nést v podobném duchu. Lije tomu do vínka i fakt, že banky chtějí postupně zvyšovat hypoteční sazby. K vyhledávaným a žádaným profesím tak patří úvěroví a hypoteční specialisté.

Hypotéka

Tvůrci obsahu a digitální marketéři jako pravá ruka každého podniku

I když se očekávalo, že se budeme přemísťovat do online světa, nikdo nečekal, že k digitalizaci dojde takovou rychlostí. I firmy, které nechtěly přejít do digitálního světa, se nakonec rozhodly pro tento krok. Potřebovaly však pomoc, proto se poohlížely po digitálních marketérech a tvůrcích obsahu. Očekává se, že se přesně v tomto duchu bude i nadále pokračovat. Je to jistý trend, který mezi námi už zůstane. Dosvědčují to i statistiky, které tvrdí, že nábor na pozice v digitálním marketingu vzrostl meziročně o neuvěřitelných třiatřicet procent!

Práce on-line

I naše duševní zdraví bude potřebovat pomoc

Mezi žádanými profesemi se najdou také odborníci na duševní zdraví. Není tajemstvím, že aktuální situace dopadá na lidskou psychiku. Lidé se dostávají do depresí, trpí úzkostí a mnozí i myšlenkami na sebevraždu. V takových chvílích je zapotřebí vyhledat pomoc. Podle posledních statistik vzrostla poptávka po terapeutech a psycholozích až o čtyřiadvacet procent při meziročním srovnání.

Profese, které budou letos nejžádanější

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!