Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Elon Musk / foto: Christos S / Shutterstock.com

Elon Musk už není nejbohatším člověkem světa. Souboj velikánů pokračuje

Žebříček nejbohatších lidí světa se letos mění jako na běžícím pásu. Zatímco v jeden moment si Elon Musk, zakladatel Tesly a také společnosti SpaceX, připisuje prvenství, v druhém okamžiku ho zase přebíjí Jeff Bezos.

I když se to zanedlouho může zase změnit, nyní to vypadá, že žebříčku nejbohatších lidí zase kraluje Jeff Bezos. Leden se sice nesl ve znamení jeho soka, ovšem nyní to vypadá, že Elon Musk stejně rychle pozbyl, jako nabyl. A paradoxně si za stávající skóre může on sám. Není to tak dávno, co řekl, že kryptoměny jsou podle něj hodně vysoko. A jak to tak bývá, řadu investorů ovlivnil natolik, že držené kryptoměny prodali, což možná bylo důvodem tak velkého propadu hodnoty virtuálních měn.

Společnost Tesla na kryptoměnách vydělala obrovské jmění

Možná se divíte, že se Elon Musk vůbec dostal na první post tak významného žebříčku. Důvodem toho byl růst akcií společnosti Tesla, kterou vlastní a vede. Pryč jsou doby, kdy automobilce nikdo nevěřil a kdy musel automobilku sám zachraňovat před krachem nebo dlouhotrvajícími červenými čísly plynoucími ze statistik. Akcie společnosti měly na její hodnotu větší vliv než prodej vozidel.

Tesla

To ostatně platí i o investici do kryptoměn. Není to tak dávno, co společnost Tesla investovala do Bitcoinu do nebe volající sumu, což Elon radostně ohlásil na sociálních sítích. Po jeho tweetu “Bitcoin poletí do vesmíru” se rázem zvedla hodnota této virtuální měny a Musk rázem čelil vyšetřování z pokusu o manipulaci s trhem. Náhle však došlo k propadu kryptoměny o jedenáct tisíc dolarů na minci a s tím se Elon Musk posunul opět na druhou příčku žebříčku.

Souboj velikánů bude pokračovat

Aktuálně se jmění člověka, který je označován za génia dnešní doby, bude pravděpodobně měnit v závislosti na vývoji hodnoty kryptoměn. Je tak možné, že souboj velikánů bude i nadále pokračovat. Pokud se však naplní druhý možný scénář, který odborníci předpovídají a který se nese ve znamení poklesu Bitcoinu na hodnotu pod čtyřicet tisíc dolarů, Jeff Bezos se na prvním místě nějakou chvíli udrží.

Elon Musk už není nejbohatším člověkem světa. Souboj velikánů pokračuje

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!