Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kalkulačka, peníze, půjčka / foto: shutterstock

Ušetřete na splátkách s konsolidací a zjistěte, kdy je nejvýhodnější

Hledáte způsob, jak se zbavit některých svých půjček a neplatit za předražené úvěry? Podívejte se, jaké úvěry lze sloučit a kdy se konsolidace nejvíc vyplatí.

Co je konsolidace půjček

Konsolidace půjček je jednoduše řečeno sloučení úvěrových produktů dohromady. Můžete konsolidovat jednu, dvě i více půjček. Výsledkem je obvykle snížení úrokové sazby – to však nemusí být pravidlem, a především snížení splátky. K tomu dojde nastavením nové doby splácení, kterou můžete prodloužit podle maximální délky splatnosti vámi vybrané banky a nastavit si tak výši splátky podle svých představ nebo finančních možností.

Problém se splácením
Problém se splácením – Zdroj: Shutterstock.com

Jaké úvěry lze konsolidovat

Konsolidovat se dají prakticky všechny úvěry, které nejsou uzavřené účelově na bydlení. Hypotéku nebo úvěr ze stavebního spoření tedy nezkonsolidujete. Sloučit však můžete spotřebitelské úvěry, kreditní karty, kontokorenty, leasingy na auta, krátkodobé půjčky, tzv. půjčky do výplaty, nebo mikropůjčky atd. Banky dnes zpravidla slučují jak úvěry od jiných bankovních ústavů, tak od nebankovních společností.

Můžete si půjčit peníze navíc?

U konsolidace půjček je obvykle ještě další možnost, a to vzít si peníze navíc, nad částku konsolidovaných úvěrů. Konečná výše konsolidace tak záleží na vás a také na maximální výši úvěru, který nabízí vámi vybraná banka. Např. pokud banka nabízí maximální možnou částku 700.000 Kč a po sečtení vašich sloučených půjček dělá konsolidace 350.000 Kč, můžete si půjčit dalších 350.000 Kč navíc, které lze využít na cokoli. Účel financí, které jste si vzali navíc, není nutné dokládat.

Půjčené peníze
Půjčené peníze – Zdroj: Shutterstock.com

Kdy se konsolidace nejvíce vyplatí?

Nejvýhodnější je konsolidace u úvěrových produktů s vysokými úroky a poplatky, tedy s vysokým RPSN. Nejčastěji se jedná o kontokorenty, kreditní karty, půjčky od splátkových společností nebo nebankovní půjčky. V takovém případě si pak můžete úrokovou sazbu i celkovou splátku s konsolidací snížit opravdu výrazně – někdy i o 50 %. Banky obvykle informují, že s konsolidací ušetříte na splátkách až 20.000 Kč, což je pravda, ovšem v případě, že konsolidujete především úvěry s vysokým RPSN.

 

Zdroj:

https://www.5nej.cz/srovnani-konsolidace-pujcek/

Ušetřete na splátkách s konsolidací a zjistěte, kdy je nejvýhodnější

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!