Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Bizarní hotely: Noc ve větvích stromů nebo v jeskyni

Noc v hotelu se může snadno stát zážitkem na celý život. Ubytovat se totiž můžete pod vodou, ve větvích stromů nebo třeba v jeskyni. Majitelé hotelů si často potrpí na originalitu.

Hotel Caesar Pocono Resorts v Pensylvánii ve Spojených státech amerických je považován za nejromantičtější hotel na světě. Proto zde tráví společnou noc hlavně zamilované nebo milenecké páry. Společně si dvojice může užít koupel ve vířivce ve tvaru srdce nebo třeba sklenky na šampaňské. Speciální vířivka je na každém pokoji.

magazin.cz

 

Ve městě Key Largo na Floridě najdeme originální podvodní hotel. Do dvou luxusně vybavených pokojů, které hotel tvoří, se dostaneme podvodním vchodem. Vstup je tedy možný jen po absolvování základních kurzů potápění. Jedna noc v pokoji vybaveném teplou sprchou, televizí, klimatizací a ledničkou vás vyjde nejméně na 350 dolarů, tedy asi 5600 českých korun.

Originální ubytování najdeme i ve městě Haag v Holandsku. Zde ubytovací zařízení vzniklo ze dvou záchranných člunů, jedná se tedy o dva „pokoje“, které se mohou snadno přemístit. K dispozici vám bude chemická toaleta a televize s DVD přehrávačem. Za noc zaplatíte přibližně 100 dolarů, v přepočtu asi 1 600 českých korun.

Hotel Sanya Nanshan Treehouse Resort se nachází blízko města Hainan. Čím je tento hotel zvláštní? Celkem čtyři pokoje jsou umístěny ve větvích stromů. Cena za jednu noc se zde pohybuje od 250 dolarů, což je 4 000 českých korun.

magazin.cz

 

Také na Novém Zélandu najdeme jeden netradiční hotel. Jmenuje se Woodlynpark a nabízí noc jako vystřiženou z filmu Pán prstenů, uvnitř letadla, vlaku nebo lodě. Je tedy jen na vás, jaké prostředí si vyberete.

Plovoucí dvouúrovňový domek coby hotel – to je Uter Inn ve Švédsku. Ložnici v tomto hotelu najdeme v jakémsi „akváriu“, pod vodu se do ní vchází po žebříku. Jedna noc v tomto netradičním hotelu vás bude stát přibližně 250 dolarů, což je 4 000 českých korun.

 

V koruně stromů můžete přespat také ve Francii v hotelu s názvem Orion. V něm najdeme také čtyři pokoje. V každém z nich je dřevěná vana a masážní sprcha. K dispozici mají hosté také připojení k internetu. Noc v hotelu Orion je jen pro odvážné, lidé trpící závratí si pobyt moc neužijí. Apartmány se totiž nacházejí ve výšce 5 metrů nad zemí. Cena jedné noci je nejméně 140 EUR, tedy 4 000 korun.

Zvláštností je švédský hotel Kolarbyn, ve kterém není zavedena elektřina. Ve všech 12 pokojích, které jsou vlastně samostatnými sruby, dostanete k dispozici petrolejovou lampu, abyste si mohli svítit.

magazin.cz

 

Ubytování se také stane netradičním zážitkem v hotelu v holandském městě Harlingen. Jeden pokoj je vybudován přímo v kabině přístavného jeřábu, další byste našli v přístavním majáku. V pokojích je luxusní vybavení, proto za noc zaplatíte přibližně 319 EUR, což je v přepočtu asi 8000 korun.

V Holandsku můžete přenocovat také v tramvaji. Vybrat si můžete hned ze čtyř vagónů. I se snídaní zaplatíte 60 EUR, tedy 1500 českých korun.

Ve Spojených státech amerických máte možnost strávit noc v jeskyni. Stačí zajít do hotelu Beckham Creek Cave Haven. Za jednu noc zde ale necháte nejméně 250 dolarů, zhruiba 4000 korun.

Hotel s netradiční architekturou stojí v Cottonwoodu v americkém státě Idaho. Budova má tvar psa a jmenuje se Dog Bark Park Inn. Za jednu noc si personál účtuje 92 dolarů, což je 1500 korun.

magazin.cz

 

Pokud byste chtěli přespat na vrcholu rozhledny, využijte služeb holandského města Rotterdamu. V místní vyhlídkové věži můžete za poplatek 385 EUR (9500 korun) strávit noc ve výšce 100 metrů.

Nejmenší hotel světa se nachází v Kambodži nedaleko známé památky Angkor, která je zapsána na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Podnik s názvem The One Hotel je sice luxusní, pyšní se pěti hvězdičkami, ale má malou kapacitu. Personál hotelu vám nabídne všechny služby, na které si jen vzpomenete.

V Bostonu ve Spojených státech amerických si můžete zkusit, jak se asi cítili trestanci ve vězení. Dnešní hotel Liberty, tedy Svoboda, se nachází v budově, která od roku 1851 až do roku 1990 sloužila jako věznice. I přesto, že má hotel pět hvězdiček, jsou dodnes zachována mříže na oknech a lávky bývalých dozorců, ze kterých dávali na vězně pozor, kteří byli často nejhoršími zločinci ve Státech vůbec. Dnes v bývalé věznici zaplatíte za noc 300 dolarů a více, takže nejméně 5400 korun.

Za netradičním ubytováním nemusíte jezdit daleko. V sousedním Rakousku můžeme ve městě Dasparku nedaleko lince přespat ve velkých betonových odpadních trubkách. Místní hotel je tvořen třemi odpadními trubkami a je znám pod názvem Dasparkhotel. Za noc v trubce zaplatíte 7 až 20 EUR, na toaletu ale budete muset jít do nejbližší restaurace.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!