Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Karosta Prison

Litva: Ubytujte se ve vězeňské cele

Toužíte zažít nevšední zážitek? Ubytujte se v litevském hotelu Karosta, který je bývalou obávanou věznicí. Kromě lůžka si zaplatíte i to, že se k vám zdejší personál bude chovat jako k trestanci.

Staňte se na čas kriminálníkem

Ve dvacátém století byla věznice Karosta ve městě Liepaja obávaným místem. Své vězně zde mučili  Nacisté, a později i ruská armáda. Kolují zvěsti, že život za zdmi této káznice byl tak strašný, že spousta zdejších trestanců ho raději ukončila sebevraždou. A dnes? Z šílené „noční můry“ všech Litevců se stala turistická atrakce. Věznice se změnila na hotel, ve kterém si můžete koupit celu a nejen to. Součástí služeb je i obhroublé chování zdejšího personálu, kteří se k vám budou chovat stejně „laskavě“, jako bachaři k tehdejším obětem. A aby vás to nějak nepřekvapilo, musíte hned při nástupu do „hotelu“ podepsat prohlášení, že se k vám místní žalářníci budou chovat podle zdejších pravidel. Co to obnáší?

magazin.cz

 

Maximální nepohodlí a ponížení

Tak hlavně – nepočítejte s tím, že se v cele vyspíte. Příbytky pro vězně jsou totiž dle starého vzoru vybaveny nepohodlnými dřevěnými lůžky a starými matracemi, které pamatují snad ještě dobu, kdy byl Brežněv prezidentem. Na pokoji máte navíc ještě malou skříňku a záchod, takže veškeré své biologické potřeby jste nuceni vykonávat bez jakékoliv intimity. A jídlo? To je kapitola sama pro sebe – bachaři vám ho budou podávat skrz dveře. Nečekejte žádné steaky. Zdejší menu je inspirované stravovacími zvyky bývalých vězňů, takže pokud v břečce, která se nazývá polévka, najdete brambor, můžete ten den mluvit o štěstí.

magazin.cz

 

Host bez osobních práv

Přestože jste si svůj pobyt ve věznici  zaplatili, jako trestanci tu po celou dobu stání nemáte žádná práva, což jste si ostatně písemně odsouhlasili. Najmutí bachaři si s vámi mohou prakticky dělat, co chtějí. Hrubě vás urážet, nebo vám vnutit sem tam nějaký políček. Aby toho nebylo málo, jako vězni jste nuceni se přizpůsobit zdejšímu režimu.Ten obnáší každodenní ranní rozcvičky, ale i úklidové práce v okolí šatlavy.

magazin.cz

 

Adrenalin za 416 korun

Také vám to zní trochu přitažené za vlasy? Není divu – co je inspirativní na tom, že zaplatíte 16 dolarů (asi 420 korun) za jedno mizerné přespání s naprosto nepoživatelnou stravou, navíc v místě, kde po vás ještě budou bachaři štěkat jako psi a vy jim tam ještě budete zadarmo cídit okolí věznice? Provozovatelé tohoto originálního hotelu však tvrdí, že pro spoustu hostů je vězeňská identita novým dobrodružstvím a adrenalinovým zážitkem. Otázkou však je, jak dlouho se z něj pak vzpamatovávali.

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!