Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Chystáte se na dovolenou a hledáte ubytování?

Zkuste tentokrát něco jiného než klasické hotely a penziony.

Využijte rozsáhlou nabídku agentur a pronajměte si postel, pokoj, nebo rovnou celý byt kdekoliv na světě. Je to opravdu jednoduché, stačí si jen vybrat místo, datum a zobrazí se vám nabídka.

Jsou dvě možnosti jak tyto agentury využít. Buď hledáte ubytování v konkrétním místě a pak už si jen vyberete, co vám nejvíce vyhovuje, nebo se můžete vydat na cestu právě kvůli konkrétnímu bytu a ubytování. V tomto případě jde hlavně o nevšední místa, které lidé po celém světě pronajímají. Jsou to úžasné domy na stromech, podzemní domy, chýše na plážích, luxusní apartmány nebo nezvyklé objekty přestavěné k obývání.

magazin.cz

 

Velkou výhodou na rozdíl od hotelů je to, že v pronajatém bytě se mnohem blíže dostanete ke kultuře dané země. Byty mají autentické vybavení a ve většině případů se seznámíte i s majiteli, kteří vám rádi pomohou s orientací na daném místě. Každý pokoj, byt a dům je zcela jiný a zařízený v odlišném duchu.

S cenou si nemusíte lámat hlavu. Pokud nejste nároční, tak vás tento druh ubytování vyjde ve většině případů mnohem levněji než by vás stál hotel. Ceny se pohybují od stovek korun za jednoduchý pokoj a až k desetitisícům za luxusní dům.

magazin.cz

 

Nemusíte se bát, že zaplatíte za něco, co nebude ve skutečnosti vypadat jako na fotkách. Také nemusíte pochybovat o čistotě, vybavení a okolí ubytování, o to vše se stará agentura. Zaplatíte jí za to poplatek, který je úměrný ceně ubytování a činní cca 10 % ze zaplacené ceny. Agentura si ověřuje adresu a kontakt hostitele. Pokud i přesto nejste důvěřiví, vyberte si ubytování ohodnocené lidmi, kteří už toto místo navštívili. Přesně tak zjistíte o daném místě vše potřebné. Můžete si vyměnit vzkazy i přímo s hostitelem. Pak už je vše jednoduché. Sdělíte informace o příjezdu a hostitel vás bude očekávat na místě.

Podívejte se na internetové stránky jedné z těchto agentur a třeba se i vám tento způsob cestování zalíbí: www.airbnb.com

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!