Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Pluckley: Vesnice duchů

O Pluckely se mluví jako o vesnici duchů. Je považována za vůbec nejstrašidelnější vesnici ve Velké Británii.

Vesnice Pluckley se nachází v anglickém hrabství Kent. Žije zde pouhých tisíc stálých obyvatel, ovšem ještě minimálně 14 duchů! Údajně jsou zde nadpřirozené jevy na denním pořádku. Podle místních obyvatel (a nejen jich) se ve vesnici zjevují duchové, kteří mnohdy dokonce komunikují s lidmi. Mezi přízraky patří například cikánka, která zemřela ve spánku při požáru, duch loupežníka přibitého ke stromu kopím, několik žen oblečených ve viktoriánském stylu nebo duch oběšeného učitele. Duchů má však vesnice Pluckley mnohem víc. Proto se také dostala do Guinessovy knihy rekordů.

Je všeobecně známo, že před zlými silami a duhy vás ochrání zdi kostela. V Pluckley to však bohužel neplatí. Také místní kostel patří totiž přízrakům. Několik lidí zaslechlo v noci tajemné klepání, vycházející z podlahy kostela svatého Mikuláše. Mezi další tajemné jevy patří blikání světel nebo zvláštní chvění uvnitř kostela. Podle dávné pověsti má vše na svědomí duch Červené paní z Pluckley, tedy lady z Deringu. Ta měla být ve 12. století pohřbena právě v kryptě kostela svatého Mikuláše v červených šatech (odtud označení přízraku). Lidé se zřejmě báli, aby se dáma po smrti nevracela mezi živé, a proto bylo její tělo uloženo údajně do sedmi olověných rakví, které pak zapečetili ještě do dubové truhly. Ovšem ani to návratu mezi živé Červené paní zřejmě nezabránilo. U kostela totiž prý straší dodnes.

Červená paní však není jediným duchem spjatým s kostelem svatého Mikuláše. Objevuje se zde také Černá paní – žena oblečená v černých šatech. Tento přízrak byl spatřen poprvé teprve před několika lety a nikdo z místních obyvatel netuší, o koho by se mohlo jednat. S kostelem je také spojena tajemná děsivá tvář, která se šklebí za vitrážemi budovy.

Nadpřirozené jevy byly také zaznamenány na místní farmě Elvey. Nejstarší budova byla na tomto místě postavena již v roce 1406. Po celá staletí zde pak straší. Jedním z duchů je muž jménem Edward Brett. Ten farmu obýval v 18. století a spáchal zde sebevraždu. Jeho poslední slova prý byla: „Já to udělám!“. A přesně tuto větu zde můžete slyšet i dnes. Tajemný hlas se zde ozývá hlavně v noci.

V dalším domě, známém v Pluckley pod označením „Šedý kámen“, zase straší duch mnicha a smutné ženy. Údajně se jedná o zamilovaný pár, kterému však nebylo v lásce přáno. Mnich navíc brzy zemřel a dívka zanedlouho ze žalu spáchala sebevraždu – otrávila se. Od té doby se pár po smrti schází, a to vždy kolem páté hodiny odpoledne.

Několik parapsychologů se zabývalo otázkou, proč se právě ve vesnici Pluckley objevuje tolik nadpřirozených jevů a přízraků. A na co odborníci přišli? Údajně může mít vše na svědomí poloha vesnice. Ta prý leží na průsečíku siločar zemské energie. Kvůli tomu pak dochází k prolínání několika světů. Je jenom na vás, zda této teorii uvěříte. Ostatně, za duchy a záhadami se do Pluckley můžete vydat sami. Vesnice je vzdálena 1191 kilometrů od Prahy.

Pluckley: Vesnice duchů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!