Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Hoia-Baciu / foto: Shutterstock

Prokletý les Hoia-Baciu

Transylvánie je tradičně spojována s upíry, především díky slavnému románu Drákula od Brama Stokera. Tato část Rumunska má však také něco jiného, než krvežíznivého hraběte.

Milovníci záhad, tajemna a nadpřirozených jevů často míří do lesa Hoia-Baciu, který má být prokletý a je na seznamu těch nejstrašidelnějších míst světa.

Jednoho srpnového dne roku 1968 se do lesa Hoia-Baciu vydal armádní technik jménem Emil Barnea, jeho přítelkyně a dva další přátelé. Místní vesničané všechny odvážlivce před vstupem do lesa varovali, ovšem ti se i přesto rozhodli na prokletém místě přenocovat. Při sbírání dřeva k rozdělání ohně však přátelé spatřili zvláštní objekt, který létal nízko nad korunami stromů. Zvláštní bylo, že nevydával vůbec žádný zvuk. Emil-Barnea tehdy pořídil několik fotografií tohoto objektu. A právě tyto snímky způsobily senzaci mezi ufology na celém světě, staly se důkazem o výskytu UFO na území Rumunska.

Ještě před rokem 1968 v lese pozoroval zvláštní stíny a světla biolog Alexandr Sift. Údajně se také mělo jednat o UFO, což se domnívali pozdější badatelé. Ovšem Alexandr Sift se nevydal do lesa hledat důkazy o mimozemské návštěvě. Podle místních obyvatel měl v lese sídlit samotný ďábel a místo mělo být prokleté. Kdysi dávno v lese záhadně zmizel pastýř i s dvoutisícovým stádem ovcí. Během druhé světové války se zde měli ukrývat partyzáni, kteří ovšem také beze stopy zmizeli, stejně jako výprava, která se je do lesa vydala hledat. Není divu, že si les Hoia-Baciu vysloužil přízvisko „Bermudský trojúhelník Transylvánie“.

Lidé, kteří do lesa vstoupí, mnohdy už ven nevyjdou a pokud ano, jsou zranění, většinou popálení. Záhadný les se stal předmětem zájmu celé řady parapsychologů. Ti tvrdí, že pokud je člověk v lese velmi dlouho, začne trpět úzkostí, objeví se u něj nevolnost a nespavost či silné bolesti hlavy.

Objevila se také teorie o tom, že les je jakousi dírou v časoprostoru. V určitých místech v lese by tak čas plynul jinak než v okolí. V šedesátých letech minulého století zde záhadně zmizel dvacetiletý mladík Stelian Petrescu. Po několika dnech z lesa vyšel zarostlý, jako kdyby v něm byl déle než měsíc. Měl roztrhané šaty a neustále si broukal zvláštní melodii.

Roku 1972 v lese zabloudila malá, pětiletá dívenka jménem Cosmina. Hned druhý den po ní začali vesničané pátrat. V lese ji našli, ovšem vypadala tak, jako kdyby zestárla alespoň o pět let. O měsíc později se v lese ztratila i jedna žena. Po několika dnech ji lidé z okolí našli. Žena držela v dlani minci ve velmi dobrém stavu, jako kdyby byla nově ražená. Ovšem historici zanedlouho přišli na to, že mince pochází z 15. století! Parapsychologové se domnívají, že je les tedy bránou do jiného světa či jakýmsi strojem času.

Prokletý les Hoia-Baciu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!