Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
letiste / foto: shutterstock

Kde zaparkovat u letiště v Praze zdarma

Když plánujete letět na dovolenou z pražského letiště, je nejpohodlnější možností vyrazit vlastním vozem. Je to rychlé, levné a jste sami svým pánem. Co ale může být problémem, to je místo, kde svůj vůz po dobu dovolené necháte.

Jednou z možností je parkoviště na letišti, nebo poblíž něho. Sice se neobejdete bez placení, ale hlídané parkoviště u letiště má i celou řadu výhod - příklad cenově dostupného parkoviště: ZAPARKUJTEULETISTE.cz. Pokud hledáte možnosti, kde parkovat legálně a zdarma, podívejte se na náš přehled variant.

Ulice U letiště (zastávka „Na Padesátníku“)

Vzdálenost od letiště: 5,5 km | MHD: 12 min | Parkovacích míst: 13

 

Jedná se o zastávku, která nabídne parkoviště nedaleko Terminálu 3. Jde o zcela legální místo, kde může každý svůj automobil beztrestně nechat, a to po jakkoliv dlouhou dobu. Parkoviště u zastávky Na Padesátníku je nedaleko kruhového objezdu. Pojedete-li od něho, stačí zabočit vlevo a na konci ulice se dáte zase doprava. V tu chvíli už uvidíte místní zastávku a také plochu určenou pro parkování. Jejím negativem je však celkem nízká kapacita, jelikož pojme jenom zhruba 13 aut. A tak se může stát, že při vašem příjezdu zde bude zrovna plno.

 

OC Šestka

Vzdálenost od letiště: 4,8 km | MHD: 17 min | Parkovacích míst: 1000+

Pokud jste někdy jeli na letiště vlastním autem, potom jste nákupní centrum Šestka nemohli minout. Je určitě oblíbenou zastávkou všech, kteří potřebují nakoupit několik potřebných věcí, které jsou spojeny s cestou. Zároveň se ale OC Šestka může stát ideální možností pro toho, kdo hledá parkování u letiště v Praze zdarma. Žádnou značku, která by vás jakkoliv omezovala v tom, jak dlouho na daném parkovišti můžete stát, zde není. Výhodou je i kapacita parkoviště, která čítá zhruba 1 000 volných míst. Jelikož návštěvnost centra není zase až tak vysoká, místo zde najdete stoprocentně.

Ulice Navigátorů

Vzdálenost od letiště: 6 km | MHD: 20 min | Parkovacích míst: 1000+

Klidná a celkem dobře dostupná ulice, která se nachází v městské části Ruzyně. Už to celkem jasně napovídá tomu, že není problém zde zaparkovat nejenom s jistotou toho, že zde nebudete platit poplatek, ale je zde možné zaparkovat také s jistotou toho, že se na samotné letiště také dostanete celkem rychle a pohodlně. Najít parkovací místo zde obvykle není jakýkoliv problém, a to v podstatě během jakékoliv denní nebo noční doby.

Ulice U Prioru

Vzdálenost od letiště: 6,5 km | MHD: 28 min | Parkovacích míst: 1000+

Na první pohled v podstatě klasická pražská ulice. Na pohled druhý ale velmi dobrá lokace z toho důvodu, že právě v této ulici se nachází celkem velká vojenská ubytovna. A právě z toho důvodu je zde i celkem velké parkoviště, které nemá jakékoliv omezení toho, kdo na něm může stát, ani zde není omezení toho, jak dlouho zde může být osobní automobil odstaven. Ulice U Prioru se tak stává také jedním ze zajímavých tipů, kde parkovat po dobu dovolené zcela zdarma, a to zároveň v celkem dobré vzdálenosti od samotného letiště, a to Terminálu 1 a Terminálu 2, které jsou logicky ty hlavní, ze kterých se létá.

Vzdálenost od letiště: 10 km | MHD: 35 min | Parkovacích míst: 1000+

Zde je k dispozici parkovacích míst více než dost. Zvláště v jednotlivých ulicích u novostaveb (např. Ulice Hevlínská) v této lokalitě je jistota, že zde najdete nejenom volné parkovací místo, ale je zde jistota i toho, že zde můžete stát zcela legálně. Jelikož velký počet bytů stále nemá svého majitele, je jasné, že místo určitě nebudete hledat jakkoliv dlouho. Pozitivem je samozřejmě i dobré spojení na letiště hromadnou dopravou. Tento prostor je proto využíván stále více. A vzhledem k novým developerským projektům míst k parkování stále přibývá.

Okolí Vítězného Náměstí

Vzdálenost od letiště: 12 km | MHD: 35 min | Parkovacích míst: 1000+

Pražská část Dejvice (např. ulice Kyjevská) je jednou z dobrých možností, kde parkovat u letiště zdarma. Jedná se o ulici, která nemá vyznačené parkovací zóny a tak zcela logicky platí, že zde svůj automobil může nechat kdokoliv, a to na jakkoliv dlouhou dobu. Pozitivem tohoto místa je nejenom celkem dobrá dostupnost k samotnému letišti, ale je to i fakt, že míst k parkování je zde celkem velké množství. A to samozřejmě včetně míst volných.

Nechce se Vám riskovat?

Pomohl Vám náš článek? Pokud i přesto nechcete riskovat dovolujeme si Vám doporučit podívát se na aktuální nabídku hlídaného parkování u letiště v Praze – sice něco zaplatíte, ale už se nebudete muset bát o bezpečí vašeho vozu, zatím co budete řešit obhodní schůzky nebo si užívat dovolenou mimo ČR.

K tomuto článku není otevřena diskuze