Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Norland / foto: shutterstock

Půlmaratón v norském Bergenu je zážitkem na celý život

Nebaví vás ležení na pláži a upřednostňujete aktivní dovolenou? Jste-li sportovci tělem i duší, stoprocentně vás zaujme zájezd do Norska s účastí na světoznámém půlmaratonu v Bergenu. Nabízí ho i jedna česká cestovní kancelář.

CK ViaMarpi se zaměřuje výhradně na Norsko, protože tuto zemi mají procestovanou a dokážou se tady o své klienty postarat. Veškeré jejich zájezdy probíhají v malých skupinkách s českým doprovodem a doprovodným vozem, aby s sebou všichni nemuseli neustále nosit veškerá zavazadla.

Skvělý program pro zapálené běžce i začátečníky

Aktivní dovolená v Norsku není v programu CK ViaMarpi žádnou novinkou, proběhla už dvakrát. Nicméně letošní inovací je možnost účasti na populárním norském běhu – půlmaratónu v Bergenu. Tento půlmaraton se běhá už od roku 1982 a pravidelně se jej účastní několik tisíc lidí. Trasa vede přírodou, přebíhá se i Severní moře. Není nutné být úspěšným atletem, stačí vášeň pro běh. Potkáte tady lidi všech věkových i výkonnostních kategorií. Nejde o to vyhrát ale zúčastnit se, jde o zážitek na celý život.

Druhou významnou událostí celého pobytu je výběh/výšlap na skalní útes Preikestolen (v překladu Kazatelna). Navštívit Norsko a nepodívat se aspoň na jeden takový vysunutý blok skály by byl snad hřích. Odměnou za cestu do nadmořské výšky 604 m je nepopsatelně krásný výhled.

Pohodlné cestování a večerní rozbory běhu s profesionálem

Z ČR se všemi účastníky (skupinkou maximálně 12 lidí) cestuje také běžecký instruktor Michal Vítů. Ten pomáhá zdokonalovat běžecký styl a sportovní dovednosti, každý večer s účastníky provede rozbor jejich běhu, pokud mají zájem.

Z ČR se cestuje letecky, po Norsku klimatizovaným mikrobusem. Zajištěno je ubytování ve dvoulůžkových pokojích a dvě snídaně. Osmidenní dovolená pro běžce ovšem není vhodná pouze zapáleným atletům. Běh je možné nahradit jiným programem a užívat si jedinečnost norské přírody.

K tomuto článku není otevřena diskuze