Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Dovolená u moře / foto: shutterstock

Jak vybrat ideální destinaci pro dovolenou?

I když je teprve začátek roku, vyplatí se začít pomalu ale jistě přemýšlet nad tím, kam vyrazíte na dovolenou. A z jakého důvodu? Je to hlavně proto, že v tuto chvíli je možné využít first minute slevy.

Tedy akční nabídky, díky kterým lze mít zájezd i o několik desítek procent levnější. Pokud tedy vybíráte ideální destinaci, začněte tím, že zvolíte takovou, která může být ve vašich finančních možnostech. Aktuálně jde třeba o:

- Řecko

- Bulharsko

- Turecko

Zajímejte se o celkovou krásu

V čem může spočívat? Záleží na tom, co máte rádi. Někteří mají rádi dokonale čisté a průzračné moře. U jiných je to zase dokonalá a nedotčená příroda. Opomíjet nelze ani úchvatné památky. A co když je vaším cílem najít vše na jednom místě? Okouzlující dovolená Zakynthos je správnou volbou. Jak jistě víte, jedná se o jeden z nejvyhledávanějších řeckých ostrovů, který je v posledních letech častým cílem mnoha turistů z Evropy. A není se čemu divit, jelikož je jedinečný.

Zakynthos je znám krásnými plážemi
Zakynthos je znám krásnými plážemi

Nezapomeňte zohlednit výši teplot

Ve většině destinací je hlavní sezona v letních měsících, tedy v červenci a také srpnu. To je období, kdy vás zaujme

dokonale teplé moře a kdy budete moci nosit po celý den letní šaty. Jsou ale i místa, kam není problém vyrazit už v červnu, nebo naopak na podzim. Pokud nechcete šlápnout vedle, vybírejte podle zeměpisné polohy. Čím jsou blíže rovníku, tím samozřejmě lépe.

Myslete na ruch konkrétního střediska

Máte vybranou zemi? Vybírejte i konkrétní lokalitu. Hlavně podle toho, nakolik je živá. Jsou turisté, kteří preferují spíše menší vesničky, které nabídnou dokonalý klid. Potom tu jsou i střediska, kde to žije jak po celý den, tak po celou noc. Výhodou pro vás, jako současného turistu je to, že turisticky vyhledávané země mohou nabídnout obojí. Jenom pozor na to, že rušná letoviska mohou být pro zájem turistů přece jenom o něco dražší.

 

Jak vybrat ideální destinaci pro dovolenou?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!