Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kam vycestovat? / foto: shutterstock

Jaká jsou nejbezpečnější místa v Evropě pro cestování a turistiku?

Přemýšlíte, kam se vypravit na dovolenou a vaší hlavní prioritou je pocit bezpečí v dané zemi? Přinášíme přehled nejbezpečnějších míst v Evropě, která mají co nabídnout, a zároveň se do nich můžete vypravit bez obav.

Finsko

Pokud se rozhodnete pro tuto severskou zemi, budete jistě uchváceni její nádhernou krajinou a nespoutanou přírodou. Země je z

hlediska bezpečnosti známá tím, že se zde prakticky nevyskytuje násilný zločin, nesetkáte se zde třeba ani se zamykáním aut či domovních dveří. K dalším důvodům k návštěvě Finska patří například možnost obdivovat na vlastní oči krásu polární záře. V místě zvaném Luosto je dokonce hotel, kde vám takzvaným „aurora alarmem“ oznámí výskyt záře. Úchvatným místem pro tento okamžik je jezero Inari poblíž města Nellim. Kromě přírodních úkazů nezapomeňte navštívit také helsinské katedrály, do kterých se promítnul silný ruský vliv. Vlastně celé hlavní helsinské náměstí připomíná styl petrohradského klasicismu.

Rakousko

Nízká kriminalita a prakticky žádné teroristické hrozby, tím jsou známi naši jižní sousedé. Rakousko je destinace, která má co nabídnout jak v zimě, tak v létě. Místní alpská lyžařská střediska patří svojí úrovní k těm nejlepším, udržované sjezdovky a moderní ski areály lákají každoročně lyžaře z celé Evropy. V létě sportovci vymění lyže za kola kochají se projížďkami okolo rakouských jezer s malebnými pohádkovými vesničkami. 

Portugalsko

O Portugalcích se říká, že to jsou lidé příliš zdvořilí na to, aby byli zločinci. Do Portugalska se proto s klidem vydejte a obdivujte krásná smaragdová pobřeží, sopečné jeskyně, vyhřívané přírodní prameny, které slouží jako venkovní lázně. Poznejte pohostinnost místních lidí a vychutnávejte čerstvé mořské ryby a plody moře.

Holandsko

Velmi nízká zločinnost je jistě jedním z důvodů, proč mnozí cestovatelé volí právě tuto zemi jako svoji

dovolenkovou destinaci. Větrné mlýny, kvetoucí zahrady plné tulipánů a amsterodamské kanály prostě nesmíte při návštěvě Holandska opomenout. Milovníci cyklistiky budou také nadšeni, díky rovinaté krajině je kolo ideálním dopravním prostředkem, jak se zde můžete pohodlně přemísťovat. Abyste však zůstali v bezpečí, raději se vyhněte imigrantským oblastem, jako je například Kolenkit v Amsterdamu.

Švýcarsko

O Švýcarech je známo, že dělají vše naprosto ideálně a perfektně. S jejich mentalitou nejspíš souvisí i fakt, že

kriminalita v této zemi patří mezi vůbec nejnižší na světě. Za návštěvu jistě stojí Luzern s Kaplovým mostem, nejbohatší město Evropy – Curych nebo metropole Bern. Z přírodních krás obdivujte největší evropský vodopád a kochejte se výhledem na alpské velikány v regionu Jungfrau. Nezapomeňte ochutnat výbornou švýcarskou čokoládu a sýry Gruyère.

Jaká jsou nejbezpečnější místa v Evropě pro cestování a turistiku?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!