Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Slovensko / foto: shutterstock

Slovenská jezera – pohoda jako u moře a rozumí tam česky

Vydejte se jen pár hodiny cesty k našim východním sousedům a přesvědčte se, jaké možnosti a služby nabízí zdejší vyhlášená jezera.

Náročné cestování v rozpáleném autě, nekonečné čekání v kolonách na dálnicích nebo při průjezdu mýtnými branami, stále dražší poplatky a nižší úroveň služeb. Nakonec ani počasí nemusí vždy vyjít podle představ. To bývají hlavní důvody, proč se Češi nejčastěji z Chorvatska poslední roky vracejí plni zklamání z nepovedené dovolené. Přitom za krásnými vodními plochami nemusíme vůbec cestovat daleko. Stačí zavítat k našim sousedům na Slovensko. Na výběr je hned několik překrásných jezer, u kterých si užijete jak koupání v průzračné vodě, tak různé zábavné a sportovní aktivity. 

Senecká jezera

Krásná rekreační oblast nacházející se jen pár kilometrů od hlavního města Bratislavy je oblíbená převážně u mladých, pro které se zde hlavně přes léto koná mnoho kulturních akcí. Prázdninovou atmosféru dotváří množství barů, restaurací a velký výběr sportovních aktivit. K pronájmu se zde nabízí mnoho útulných chat a chalup, náročnější si mohou dopřát hotelové ubytování různých úrovní. Pro milovníky wellness jsou připraveny relaxační programy a zařádit na tobogánech a skluzavkách si můžete v místním seneckém aquaparku. Senecká jezera lákají hlavně upravenými plážemi, stabilním slunečným počasím a průzračně čistou vodou.

Zemplínská Šírava

Druhou největší přehradu na Slovensku najdeme ve východní části Slovenska v blízkosti Košic. Kolem klidného krásného jezera je vybudováno sedm různých rekreačních středisek a všechna nabízejí perfektní služby včetně pronájmu lodí a elegantního ubytování. Přestože počasí na Slovensku bývá proměnlivé, Šírava patří k nejteplejším místům s průměrem 2200 slunečných hodin za rok. Místo je také ideální pro rybaření a společnou plavbu s rodinou nebo s přáteli. Pro děti a milovníky vodních radovánek nabízí skvělé vyžití nový vodní park ve městě Kaluža, který je otevřený celoročně.

Zlaté Piesky

Přímo v Bratislavě leží rekreačně sportovní středisko Zlaté Piesky. Toto přírodní koupaliště, uprostřed něhož se nachází lesnatý ostrov, nabízí vodní lyžování, tobogán a další sportovní vyžití. Posedět a bavit se můžete v mnoha místních barech a restauracích, které často pořádají různé hudební přehlídky, party a festivaly. Nenechte se však zmást názvem - místo plážového písku očekávejte spíše pláže štěrkové.

Zelená Voda

I jezero v blízkosti Nového Města nad Váhom by nás mohlo zmást svým názvem. V Zelené Vodě si ale užijete vodu modrou, čistou a příjemnou, hlavně proto se místní jezero stalo vyhledávanou a oblíbenou prázdninovou destinací. Na své si přijdou také milovníci přírody a obdivovatelé zřícenin středověkých hradů - za návštěvu stojí blízké hrady Beckov, Čachtice nebo Tematín.

Liptovská Mara

Nelze opomenout ani největší vodní nádrž v zemi o ploše 22 km2, která se rozkládá v západní části Slovenska v blízkosti Vysokých Tater. Přehrada byly vybudována proto, aby zabránila každoročním záplavám řeky Váh. Kvůli její výstavbě muselo být evakuováno a postupně zaplaveno 13 místních vesnic. Momentálně Liptovská Mara nabízí úžasný výhled na majestátní hory, příjemnou oblázkovou pláž s různými restauracemi a stánky, zážitkové výlety lodí i adrenalinové sportovní příležitosti pro ty, kteří rádi tráví svůj čas aktivně.

Slovenská jezera – pohoda jako u moře

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!