Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Geocaching / foto: shutterstock

Kam na výlet? Potěší špacír na zámky, hrady, rozhledny i do jeskyní!

Jaro vybízí ke sportovním aktivitám. Už se nám nechce sedět doma a prahneme po procházkách, kolektivních hrách, cvičení a výletech do přírody. Člověk je tvor zvídavý a čas od času se nespokojí jen tak s nějakým špacírem.

Lákají ho české a moravské hrady, zámky, zoologické zahrady, jeskyně, vodopád i rozhledny.

Vydejte se za krásami Moravy i Čech

Pokud marně tápete, kam na výlet s dětmi, máme pro vás prima nápad. Podívejte se na web VenKaždýDen.cz a inspirujte se prima tipy na výlety pro celou rodinu. Pestrý výběr uspokojí malé i velké výletníky, kteří prahnou po zábavě, pohybu na čerstvém vzduchu, dobrodružství i poznání. Klidně si vyhledáte dětské hřiště či herny, tematické podněty a návrhy z jednotlivých regionů. Je skvělé, že lze stáhnout i mobilní aplikaci a být pořád v obraze. Na své si přijdou i sběratelé turistických známek a geocachingu. U každičkého tipu na výlet je seznam kešek i místa, kde prodávají turistické známky.

Inspirace za pár vteřin

Mrkněte se na oblíbený portál VenKaždýDen.cz a vybírejte z mnoha variant. Je libo výšlap na hrad, zámek, rozhlednu anebo k vodopádům, majestátním skalám a řekám? Vyhledejte si svého favorita a přečtěte si o lokalitě zajímavé informace. Dozvíte se, zda jsou v blízkosti studánka, lanovka, muzeum, zoologická zahrada, panoramatický výhled či zřícenina. Určitě potěší ohodnocení výletu podle náročnosti, vzdálenosti v kilometrech a časového údaje.

Geocaching – hra i sport v jednom

V poslední době se lidé věnují hře spojené s turistikou, která využívá navigační systém GPS. Geocaching zahrnuje hledání schránky. Říká se jí keš. Právě v ní jsou uschovány zeměpisné údaje, jež navigují k dalšímu putování. Vyzkoušejte s rodinou geocaching, protože se kešky schovávají nejlépe na turisticky populárních místech. Procvičte mozkové závity i své sportovní dovednosti. Užijete spoustu zábavy.

K tomuto článku není otevřena diskuze