Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Moskva / foto: https://pixabay.com/

5 zajímavých faktů – Moscow City

Jestli se chystáte udělat vízum do Ruska, nezapomeňte na Moscow-City

Jestli se chystáte udělat vízum do Ruska, nezapomeňte na Moscow-City - celým názvem The Moscow International Business Centre (MIBC), je čtvrť ruské metropole vzdálená asi 4 km od Rudého náměstí, která má funkci finanční, obchodní, obytnou i zábavní. Projekt byl vládou i městským zastupitelstvem schválen v roce 1992 a od té doby pracuje Moskva na jeho realizaci. Moderní mrakodrapy ze skla a oceli nahradily na ploše 100 hektarů staré továrny. Na břehu řeky Moskvy, v západní části města, tak vyrůstá čtvrť, která bude v rámci východní Evropy vpravdě unikátní. Co na ní je nejzajímavější?

Věž Federace, jejíž výstavba započala v roce 2004, se ve chvíli svého dokončení o jedenáct let později stala se svými 374 m nejvyšší stavbou Evropy. Věž tvoří dvojice mrakodrapů, ve kterých jsou kanceláře, soukromé byty i hotel.

Kromě Věže Federace jakožto nejvyšší stavby Evropy se budou v Moscow-City po dokončení všech prací nacházet i druhá, třetí, pátá, šestá a sedmá nejvyšší budova Starého kontinentu. Silueta Moscow-City tak překoná vše, co je doposud v Evropě k vidění.

Celkem šest mrakodrapů z těch, které v Moscow-City vyrostou, bude mít výšku přes 300 metrů. V tomto ohledu bude Moscow-City srovnatelné s městy jako Hong Kong nebo Chicago, jen New York na tom je s osmi mrakodrapy nad 300 m lépe.

Nová čtvrť Moscow-City pojme 250 – 300 tisíc lidí, kteří zde budou v každém okamžiku bydlet, pracovat nebo se bavit. Celkem zde vznikne 23 nových výškových budov. Moscow-City bude zkrátka žít 24 hodin denně.

Moscow-City bude s ostatními částmi Moskvy spojeno prostřednictvím několika nových silnic. Vystavěn byl i most Bagration Bridge přes řeku Moskvu určený pro pěší. Čtvrť bude obsluhovat i několik stanic podzemní dráhy. Vysokorychlostní dráha navíc spojí oblast Moscow-City i s letištěm Šeremetěvo a lze očekávat, že právě tato linka bude opravdu vytížená.

Jediné, co stojí mezi návštěvou Ruska a vámi, je povinnost víza do Ruska, se kterou vám s radostí pomůže vízové centrum VHS-CZECH.cz.

K tomuto článku není otevřena diskuze