Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cestování karavanem / foto: shutterstock

Ideální podzimní prázdniny zažijete v karavanu nebo v obytném autě

Podzim má své uhrančivé kouzlo, ale příliš si jej neužíváme. Prostor mezi letními a zimními dovolenými většinou věnujeme práci, a to je škoda.

Zkuste to letos jinak - půjčte si karavan nebo obytné auto a vyrazte poznávat Česko z perspektivy, jak jej ještě neznáte.

Zaveďte si tradici podzimních výletů

Jeden den se podíváte z okna a vše se začíná barvit do nádherných barev. Když opět za pár dnů zvednete oči od počítače, listí už opadlo a vy jste přišli o další krásný podzim. Podzim není tradičním obdobím na dovolené. Hotely sice nabízí mimosezónní slevy, ale rovněž už omezily počet různých atrakcí dostupných v létě, a tak to už není zcela ono. Na to, vyrazit si jenom tak „s báglem" pod stan, je už přece jen trochu zima a odrazuje i nejisté počasí. Řešení ale existuje. Půjčte si obytný vůz nebo karavan. Půjčovna karavanů a půjčovna obytných aut vás vybaví přesně tím, co pro podobný výlet potřebujete. A jede se!

Se školáky využijte prodloužené víkendy

Pokud máte školou povinné děti, jako ideální se letos jeví termín podzimních prázdnin, které prodlužují spolu se státním svátkem víkend od 27. října až do úterý 30. října včetně. Ale prodloužený víkend si užijeme už v září, kdy na pátek 28. září připadá státní svátek Den české státnosti. Avšak pokud nejste na děti vázaní, vyrazit máte možnost kdykoliv. A třeba na celý týden.

Svobodu, kterou vám výlet v karavanu či v obytném autě nabídne, si určitě zamilujte. Třeba se pak stane tradicí, kterou každoročně překlenete únavné období mezi létem u vody a zimou na hrách. Pronájem obytných vozů je dnes dostupný a je vaší cestou za novými zážitky.

Co potřebujeme vědět, když si chceme půjčit karavan nebo obytný vůz

V první řadě je důležité vybrat si dobrou půjčovnu. Kvalitní obytné vozy a obytná auta nabízí Bydliky.cz. Půjčovna má bohatý vozový park, kvalitní vozy a karavany v perfektním technickém stavu a dobré ceny.

Pro co se ale rozhodnout?

Pronájem karavanů mají v oblibě ti, kteří chtějí zaparkovat v kempu a pak autem vyrážet na další výlety. Nezapomeňte ale, že pokud je hmotnost soupravy auta s karavanem nad 3,5 tuny, potřebujete řidičské oprávnění skupiny B96 nebo B+E . Rovněž vám samozřejmě nesmí chybět auto s vhodným tažným zařízením. Můžete ale také využít službu dopravy zapůjčeného karavanu na místo pobytu.

Obytný vůz sice může být problém při vjíždění do různých evropských měst, na druhou stranu se ale snáz řídí než auto s přívěsem. Rovněž vám k němu postačí standardní řidičské oprávnění skupiny B. Pronájem obytných aut je tak snazší pro ty, kteří na tento typ výletu vyráží poprvé, nebo méně často a nebo chtějí navštívit více vzdálenějších lokalit. A jak vyřešit výlety do měst? Parkujte na záchytných parkovištích s dobrou dopravní dostupností hromadnou dopravou do centra města nebo si „přibalte" jízdní kola nebo skútr. Toto vše do obytného vozu naložíte.

Dobrá půjčovna obytných vozů vás dokáže na výlet vybavit i dalším příslušenstvím. Na Bydliky.cz máte možnost zapůjčit si kompletní kempový nábytek, chemickou toaletu, sluneční markýzu, plynovou lahev, elektrocentrálu, klimatizaci, GPS navigaci, předstan do karavanu a další vybavení, které je zbytečné pořizovat. Současně vám v rámci komplexních služeb karavan nebo obytný vůz přistaví na smluvené místo.

K tomuto článku není otevřena diskuze