Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lyžování v Rakousku / foto: Shutterstock

2 tipy na lyžování v Rakousku

Pro náročné lyžaře, které lákají zasněžené vrcholky Alp, máme několik tipů na parádní lyžovačku.

Jakmile navštívíte Kaprun, údolí Pitztal, Ötztal, Stubai anebo Hintertux, těšte se na bohatou nadílku sněhu, perfektně upravené tratě a stopy, lyžování na ledovci, kvalitní služby či panoramatické výhledy na Alpy.

Kitzsteinhorn - fenomén Zell am See-Kaprun

Milovníci sjezdového lyžování na ledovci by měli vyrazit do lokality Zell am See-Kaprun, kde se nachází Kitzsteinhorn. Tento bílý vrchol je symbolem oblasti ležící u Salzburgu. Lyžování v Rakousku slibuje stoprocentní jistotu sněhové nadílky. Vyhlídka Gipfelwelt 3000 nabízí návštěvníkům dobrodružství, které je dosažitelné celoročně. Top of Salzburg je nevyšší vyhlídka v nadmořské výšce 3 029 metrů a díky ní ukořistíte nezapomenutelný výhled. Kitzsteinhorn je poset širokými sjezdovkami i freeride cestami. Ohromí i snowpark a superpipe pro freestylery. Maiskogel v Kaprunu je určen především pro rodiny s malými dětmi či začátečníky, které nadchne horská dráha Maisiflitzer a dětské hřiště v údolí.

Stubaiský ledovec – nejvyšší rakouské letovisko

Pro komfortní lyžování Rakousko jsou typická tyrolská střediska, u nichž se tyčí hora Schaefelspitze. Stubaiské ledovce jsou dostupné asi 30 kilometrů od Innsbrucku. Celkově na vás čeká nespočet kilometrů sjezdovek, moderní lanovky s dominantní 3S Eisgrat i lyžování dětí do 10 let zdarma. Jistota sněhu je od října do června. Sportovní nadšenci mohou vyzkoušet lyžování na ledovci, freeriding, sáňkování, výlety na sněžnicích. Rodiny s dětmi ocení Big Family Ski-Camp a nároční jezdci desetikilometrový sjezd, Wilde Grube, od horní stanice Wildspitze až do údolí.

Na aktivní dovolené v rakouských Alpách zaujmou sněhové podmínky, ale také zábavné a kulturní služby. Masáže, sauna, koupání v bazénech, posezení v kavárnách i noční život.

K tomuto článku není otevřena diskuze