Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mariánské lázně / foto: Shutterstock

Mariánské Lázně lákají nejen na Zpívající fontánu

Pokud se řekne Mariánské Lázně, zřejmě si jako první představíte lázeňská zařízení, léčivé prameny, a hlavně kolonádu se Zpívající fontánou.

Přitom Mariánské Lázně, které tvoří jeden z vrcholů proslulého trojúhelníku západočeských lázeňských měst, nabízí mnohem více.

V širším okolí Mariánských Lázní vyvěrá více než sto minerálních pramenů, jež jsou charakteristické obsahem oxidu uhličitého a minerálních solí. Pro lázeňské procedury se využívá polovina těchto pramenů, a to zejména železnaté kyselky s odlišným chemickým složením. Ochutnejte určitě hlavní prameny, jako jsou Křížový, Karolinin, Ferdinandův, Rudolfův, Lesní a Ambrožův.

Co dělat v Mariánských Lázních ve volném čase?

Jakmile si najdete pár hodin volného času, určitě si projděte Mariánské Lázně křížem krážem, přičemž při procházce narazíte na celou řadu kostelů. Svou neobyčejnou architekturou a bohatým interiérem se pyšní například pravoslavný kostel sv. Vladimíra, za nímž stojí architekt Gustav Wiedermann. Zavítejte také do Městského muzea, jenž se nachází v domě, v němž pobýval básník Johann Wolfgang Goethe.

Samozřejmě nemusíte zůstávat pouze v Mariánských Lázních, ale vyrazte také do okolí, a to k osadě Kladské, na zámek Bečov či do kláštera Teplá. Pro milovníky piva je nedaleko pivovar Chodová Planá.

Kde se ubytovat?

Ještě před vycestováním do Mariánských Lázní byste měli vyřešit otázku ubytování. Velice oblíbený je hotel Cristal Palace nacházející se v samotném srdci města. Ve čtyřhvězdičkovém pokoji na vás čekají moderně vybavené pokoje a wellness centrum. Za zmínku stojí také hotel San Remo s vlastním lesoparkem a okrasným jezírkem a altánem. Opět se jedná o čtyřhvězdičkový hotel vzdálený asi dvacet minut pěšky od hlavní kolonády. Vlastní dokonce dva nové unikátní minerální prameny.

K tomuto článku není otevřena diskuze