Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lyže na střeše auta / foto: shutterstock

Jak vybrat nosiče lyží a snowboardů? Poradíme vám

V letošním roce vás čeká teprve první dovolená na horách? V takovém případě byste si měli nechat záležet na výběru vhodného nosiče lyží a snowboardů.

Sportovní vybavení se do automobilu většinou nevejde, protože musíte sbalit ještě oblečení, případně i jídlo a další potřeby. Právě z daného důvodu se dají zakoupit pomocníci v podobě nosičů. V následujících řádcích vám prozradíme, jak postupovat při výběru.

Průměrná rodina by na zimní dovolenou potřebovala přinejmenším dodávku, protože všechno „nacpat“ do osobního automobilu je opravdu nadlidský výkon. Nosiče lyží a snowboardů jsou ideálním řešením.

Nosiče lyží, nebo střešní boxy?

Prvně byste se měli rozhodnout, jestli jsou pro vás vhodné nosiče lyží, nebo naopak střešní box. Obě varianty mají své přednosti a úskalí. U boxu je ta výhoda, že do něj kromě lyžařského náčiní uschováte třeba i hračky, cestovní postýlku a podobně. Jestliže však nemusíte přepravovat další vybavení, vystačíte si s klasickým nosičem.

Předtím, než vyrazíte do obchodu, zkontrolujte, jestli má váš automobil příčníky, jež se instalují na podélné nosiče na střeše. U některých vozidel jsou už z výroby, ovšem u některých modelů je nezbytné je dokoupit.

Nosiče snowboardů a lyží vybírejte podle těchto parametrů

Při výběru byste se měli řídit několika faktory. Nejprve si ujasněte, kolik párů lyží či snowboardů plánujete převážet. Levné nosiče snowboardů vám pojmou pouze dva kusy, ty dražší klidně i tři či čtyři. Záleží na tom, kolik jste ochotni do nosiče investovat. Povšimněte si ještě bezpečnostních prvků, tedy uzamykání. Je možné nosič zamknout ke střešnímu nosiči? V takovém případě se nemusíte bát, že by vám zimní výbava zmizla, zatímco budete obědvat v restauraci po cestě na hory.

Podívejte se do pestrého produktového portfolia e-shopu filsonstore.cz, kde najdete nosiče lyží i snowboardů.

Jak vybrat nosiče lyží a snowboardů? Poradíme vám

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!