Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Český Krumlov / foto: shutterstock

Český Krumlov – jihočeský ráj bez turistů

Neváhejte se vypravit do míst, kde žili slavní Rožmberkové a mnozí další. Český Krumlov má rozhodně co nabídnout a jeho návštěva vás doslova okouzlí.

Plánovali jste dovolenou v zahraničí, ale koronavirus vám plány překazil? Nesmutněte. I v Česku máme místa, která rozhodně stojí na navštívení a na kterých si užijete dovolenou jako z pohádky. Jedním z nich je i malebné město na jihu Čech – Český Krumlov. Jaký je bez turistů a co všechno může nabídnout?

Malebné kouty Českého Krumlova

Vodáci ano, zahraniční turisté ne

Český Krumlov je jedno z mála našich měst, které je zapsáno na seznamu památek UNESCO. Není divu, protože zámek i s celým historickým městem poskytuje kulisy, které vás přenesou skoro do pohádky. Ostatně oblíbil si ho i režisér Jiří Strach, který zde před pár lety natáčel pohádku Anděl Páně 2.

Český Krumlov je v obležení turistů (hlavně zahraničních) v létě i v zimě. Nyní, zásahem koronaviru, však zahraniční turisty ve městě a okolí téměř nepotkáte. Je tady sice spoustu vodáků, ale ti tu bývali přes léto vždy. Pokud si tedy tuto perlu jižních Čech chcete prohlédnout v klidu a bez davů turistů fotících i kanály na náměstí (jsou na nich totiž erby), vyrazte sem právě teď.

Letecký pohled na Český Krumlov

Český Krumlov pro páry i pro rodiny

Ať už jste sami, v páru nebo máte velkou rodinu, v Českém Krumlově si vždy najdete to své. Začít můžete prohlídkou velkolepého areálu zámku s několika nádvořími a nádherným zachovalým barokním divadlem. Sluníčka i stínu si užijete v zámeckých zahradách, podíváte se na konstrukci vyhlášeného otáčivého hlediště a smočíte si nohy v jezírku v zadní části zahrady. Pak vyrazíte na dobrý oběd do centra města, kde si můžete podle libosti vybírat z mnoha restaurací a krčem.

Pokud přijedete i s dětmi navštivte Muzeum tortury a voskových figurín, na sofistikovanou výstavu můžete zajít do centra Egona Schieleho a v Muzeu Josefa Seidla se podíváte, jak se kdysi na Šumavě fotilo. Možná si odtud odnesete i rodinnou fotku v dobových kostýmech.

Večer si můžete posedět v některé z hospůdek na břehu Vltavy, nebo si zajít na strašidelnou prohlídku do zahrad a interiérů Klášterů Český Krumlov.

Český Krumlov – jihočeský ráj bez turistů

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!