Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pyramidy v Gíze / foto: shutterstock

Když večeře, tak u pyramid v Gíze. Zbrusu nová restaurace láká turisty na unikátní výhledy

Plánujete vzít svou drahou polovičku na romantickou večeři? Aby byla opravdu nezapomenutelná, vezměte ji do nové restaurace, která se otevřela v Egyptě. Výjimečná je hlavně tím, že sídlí přímo u pyramid v Gíze!

I když vás u stolu nebudou obsluhovat mumie, jak si řada lidí myslí kvůli americkým filmům pojednávajícím na toto téma, bude to ohromný zážitek. Jíst báječné jídlo, a přitom se dívat na pyramidy, jež se zařadily k divům světa - to je opravdu něco! Nová restaurace mohla vzniknout díky egyptským úřadům, které v uplynulých dnech představily nové zázemí určené návštěvníkům náhorní plošiny u Káhiry. Zde se, mimochodem, pyramidy nachází. A aby tu návštěvníci nebyli o hladu, otevřela se pro ně i restaurace jménem 9 Pyramids Lounge.

Výhled na pyramidové komplexy přímo od stolu

Pyramidy v Gíze jsou nejnavštěvovanějším místem v celém Egyptě. A, jak již bylo zmíněno, patří k divům antického světa. Je až pozoruhodné, že se zachovaly dodnes a jsou stále určené k bádání archeologů a dalších odborníků. A samozřejmě čekají i na návštěvníky, kteří se nyní mohou kochat výhledem na pyramidové komplexy i ve chvíli, kdy zrovna budou obědvat či večeřet.

Romantika ve stínu pyramid

Právě neexistence žádné jídelny nebo restaurace poblíž pyramid byl velký problém. Návštěvníkům to chybělo, velice si stěžovali na absenci této speciální služby. S příchodem nových turistických zařízení se tak zaplnila i mezera, jež mnohé turisty dříve odrazovala.

Restaurace byla postavena s ohledem na přilehlé památky

Stejně jako jsou nyní památky snadno přístupné, je snadno přístupná i restaurace, která samozřejmě byla postavena s ohledem na přilehlé skvosty. Najdete ji přímo pod širým nebem, už i to ji dělá unikátní.

Pokud se do Egypta vydáte příští rok, můžete navštívit i největší archeomuzeum na světě, které se má otevřít. Umístěno má být rovnou za pyramidovým komplexem v Gíze.

Když večeře, tak u pyramid v Gíze. Zbrusu nová restaurace láká turisty unikátní výhledy

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!