Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Let do Dubaje / foto: shutterstock

Tipy a rady, které oceníte při cestě do Dubaje

Spojené arabské emiráty, konkrétně tedy Dubaj, láká čím dál větší množství turistů. Tomu se však nelze divit - vždyť je to jedna z nejkrásnějších a nejúchvatnějších destinací.

Nezapomeňte doklady a na časový posun

Dubaj je místem, kam se můžete vydat prakticky po celý rok. Pokud se sem vydáváte jenom na nákupy, leťte sem v lednu nebo během jiných zimních měsíců, kdy je teplota příjemná a turistů není mnoho. Pokud se chcete “rochnit” u moře na pláži, ideální je samozřejmě léto, kdy zde teploty dosahují i čtyřiceti až padesáti stupňů.

Dubaj

Na co však před odletem nezapomeňte, tak na cestovní doklady. Nemusíte mít víza, to už je nějaký ten pátek zrušeno. Musíte mít jenom cestovní pas, který bude platit minimálně dalších šest měsíců po odletu ze země. A také nezapomeňte na časový posun, který zde sice není nijak závratný, ale je tu. V případě našeho zimního času je ve Spojených arabských emirátech o tři hodiny více, v případě, že je u nás letní čas, v Dubaji je o dvě hodiny více.

Sbalte si méně provokativní oblečení

Je třeba si uvědomit, že v Dubaji stejně jako v celých Arabských emirátech je trochu jiná kultura než u nás. Proto si podle toho sbalte kufr. Volte hlavně kousky, které nejsou zbytečně provokativní a které příliš nepoutají pozornost. Sice jsou v Dubaji poměrně tolerantní, přesto ať mají ženy zahalená ramena a sukně nebo šortky až ke kolenům, nikoliv nad.

Noční Dubaj

Vezměte si s sebou adaptér na zásuvky

Co je třeba si uvědomit, tak že v Emirátech (a tedy i v Dubaji) se používají zásuvky britského typu. Abyste si tak mohli nabít mobilní telefon, power banku nebo počítač, musíte mít s sebou i adaptér na zásuvky. Naštěstí je k dostání v obchůdcích na každém rohu i přímo v Dubaji, ale když ho budete mít s sebou v kufru, ušetříte.

Tipy a rady na cestu, které oceníte při cestě do Dubaje

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!