Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Viktoriánský hřbitov Highgate / foto: Olivier Guiberteau / Shutterstock.com

Nejstrašidelnější místa současnosti

Zatímco někdo cestuje za šumícím a uklidňujícím mořem, jiný preferuje pořádné dobrodružství. Pokud patříte do druhé skupiny, možná vás zaujme některé z míst, kam stojí za to vycestovat, pokud máte pro strach uděláno.

Na procházku do lesa sebevrahů

Až se budete nacházet v okolí hory Fudži, zamiřte do lesa jménem Aokigahara, který se nachází na severozápadním úpatí zmiňovaného vrcholu. Tento les je nechvalně známý jako les sebevrahů. Každým rokem sem přichází umřít více jak stovka lidí. I proto zde najdete cedulky, které žádají o to, aby se tu neukončoval svůj život. Jednou za čas se sem dokonce vydává dobrovolnická organizace, která odklízí těla mrtvých lidí. Přesto je zde stále velká pravděpodobnost, že alespoň na jednoho mrtvého jedince narazíte.

Les sebevrahů

Nedostavěné středisko Sanzhi je zahaleno záhadou

Středisko Sanzhi na Tchaj-wanu mělo být moderním turistickým resortem, ovšem k jeho dostavění nikdy nedošlo. Mohly za to záhadné nehody, při kterých umírali dělníci. Od té doby je původní stavba netknutá a ponechána přírodě. Mimochodem, zmínili jsme, že středisko mělo vzniknout na bývalém vojenském pohřebišti?

Středisko Sanzhi

Viktoriánský hřbitov Highgate jako vystřižený z hororu

Milujete hororové snímky? Pak by vaše kroky měly směřovat na sever Londýna, kde se nachází viktoriánský hřbitov Highgate, kterému se také říká Highgateský hřbitov. Byl založen za viktoriánské éry a zejména ve chvíli, kdy na něj padne mlha, je skvělým místem, kde by se jeden takový horor mohl klidně natočit. Sochy jsou porostlé břečťanem, náhrobky jsou až bizarní a všude kolem je hustá zeleň zakrývající každou skrýš, která se zde ukrývá.

Nejstrašidelnější místa současnosti

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!