Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Strašidelná místa / foto: shutterstock

Nejstrašidelnější stavby světa jako cíl letošní dovolené

Přemýšlíte o opravu netradiční dovolené? Zkuste navštívit hotely, kde možná zešedivíte strachy. Vyberte si jednu z nejstrašidelnějších staveb světa a zažijte opravdu parádní duchařskou dovolenou.

Hotel Dragsholm Slot v Dánsku

Hrabě z Bothwellu je považován za bezcitného padoucha a vraha, který je jednou při svých cestách ubytován na hradě Dragsholm. Dnes je zde moderní luxusní hotel, kde si za noc celkem slušně zaplatíte, ovšem pro nadšence paranormálních jevů je to pobyt k nezaplacení. Zjevují se tu hned tři strašidla – sám hrabě z Bothwelu, šedá paní a bílá paní. Bílá paní by měla být dcerou zdejšího šlechtice, kterou nechá otec zazdít, protože se zamilovala do obyčejného chlapce z vesnice. V roce 1930 byla při rekonstrukci zámku opravdu objevena zazděná ženská kostra! O šedé paní se toho bohužel moc neví.

Dánský hotel

Salemské procesy v hotelu Hawthorne v Massachusetts

Pokud si v salemském hotelu Hawthorne zaplatíte noc, je dost možné, že i vy zažijete dotek hrůz davové hysterie způsobené skupinou mladých dívek roku 1692 a unáhleného a smrtonosného verdiktu při salemských procesech. V pokojích prý z ničeho nic klesá výrazně teplota a je cítit jemná vůně jablek. Zjevuje se zde duch Bridget Bishopové (1632 – 1692), první oběti těchto procesů. Na místě, kde nyní stojí hotel, prý kdysi stával její jablečný sad. Bývá zde také slyšen pláč malého dítěte. I to je samo o sobě dost strašidelné, nemyslíte?

Hotel plný strašidel

Farma strašidel Elvey Farm v Anglii

Lupič Robert Du Bois se za vlády Stuartovců usadí u vesničky Pluckley. Vyskakuje na poutníky z vykotlaného dubu u jedné z největších křižovatek cest. Ovšem jenom dokud se na něj jeden cestovatel nepřipraví a nepropíchne jej mečem dříve, než stačí z dubu vyskočit. Ducha lupiče tu můžete dodnes potkat za bezměsíčných nocí. Pluckley je jedno z nejstrašidelnějších míst Anglie, na místní farmě se můžete ubytovat ve zrekonstruované sušárně, stodole nebo v bývalé stáji. Také zde sídlí duchové francouzských zajatců z dob napoleonských válek i tajemný fantom na koni.

 

Zdroje:

Časopis Epocha č. 17/2011

Nejstrašidelnější stavby světa jako cíl letošní dovolené

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!