Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jezero Scanno / foto: shutterstock

Italské jezero ve tvaru srdce láká zamilované v každém věku

Nenápadná italská vesnička Scanno se pyšní přírodním unikátem i bohatou městskou historií.

Jak známo, Itálie je země bohatá na historii, tradice, umění i kulturu a každý kout této země má co nabídnout. Pokud zamíříte do oblasti zvané Abruzzo nacházející se ve střední části Itálie, rozhodně se kromě krásných pláží vydejte také za poznáním italského vnitrozemí, konkrétně do vesničky Scanno. Ta je právem považována za jednu z nejkrásnějších italských vesnic, hlavně pro své slavné a fotografy oblíbené jezero ve tvaru srdce.

Městečko Scanno

Křišťálové vody jen pro otužilce

Jezero Scanno naleznete v dolní provincii L'Aquila, ve vysokém údolí řeky Sagittario. Leží v nadmořské výšce 922 metrů a je obklopeno některými vrcholy pohoří Marsicani, tudíž pohled na něj je vskutku fascinující. Pokud byste se však chtěli ve zmíněném srdcovém jezírku vykoupat, budete potřebovat jistou dávku odvahy, jelikož voda v jezeře bývá mrazivá i v horkých letních dnech. Užívat si ho ale můžete i jinak než klasickým koupáním. Zdejší horský vzduch vybízí k relaxaci při březích jezera a je ideální pro delší procházky i aktivní cyklovýlety.

Lago di Scanno

Kouzlo dávných časů

Samotné městečko Scanno projdete v relativně krátké době, ale jeho výhledy i historie, která na vás dýchá na každém kroku, jsou fascinují. I v současné době je možné v jeho křivolakých uličkách potkat starší dámu oděnou v tradičních šatech tmavé barvy doplněné o typickou čelenku. V případě zájmu můžete navštívit původní vesnický festival Ju Catenacce neboli „Il Catenaccio“, kterým vždy 14. srpna ožijí ulice městečka.

Tradiční oděv

V historickém centru je k vidění mnoho zlatnických obchodů nabízející klenoty všeho druhu, především však ty tradiční pro oblast Abruzza. Při své procházce nezapomeňte navštívit některou z místních restaurací, kde si kromě tradiční kuchyně dopřejte ochutnávku typických zdejších sladkostí, jako jsou perníčkové mostaccioli nebo klasický „Pan Dell Orso“, koláč z piškotů pokrytý čokoládou.

 

Zdroj:

https://www.italymagazine.com/scanno

https://www.curioctopus.it/read/28181/in-italia-c-e-un-piccolo-paese-con-un-lago-a-forma-di-cuore-che-incanta-tutti-i-visitatori-con-le-sue-bellezze

 

 

Italské jezero ve tvaru srdce je ideální destinací pro zamilované v každém věku

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!