Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Azorské ostrovy / foto: shutterstock

Za čajovými plantážemi nemusíte daleko. Jedny se nachází i v Evropě

Čaj je v zimě naším nejlepším společníkem. Umí zahřát nejen na těle, ale také na duši. Přemýšleli jste však někdy nad tím, že byste se za ním vydali na čajové plantáže? Nemusíte za nimi ani za hranice Evropy.

Vraťte se v čase

V hlavách řady lidí dřímá domněnka, že čajové plantáže můžeme navštívit převážně v Asii. Ale sem se mnoho z nás nechystá v nadcházejících letech. Pokud však chcete zjistit, co za lahodným horkým nápojem stojí, stačí, když se podíváte jen kousek za hranice. Azorské ostrovy jsou totiž místem, kde se čaj pěstuje zhruba od devatenáctého století. Na mysli máme hlavně ostrov Sao Miguel, kterému se také říká Zelený ostrov. Tomuto označení se po přistání letadla nebudete už ani na okamžik divit.

Čajové plantáže na Azorských ostrovech
Čajové plantáže na Azorských ostrovech – Zdroj: Shutterstock.com

Plantáže jsou nekonečné a jsou navíc lokálně přístupné. Právě zde si tak můžete prohlédnout postup zpracování čajových lístků a také si můžete hotový produkt ve výsledku i ochutnat. Dáme ruku do ohně za to, že vám čaj ze zdejších čajových lístků bude chutnat mnohem jinak, než jak tomu bylo doposud.

Není to jen o čajových plantážích

V současné době zde fungují dvě „čajové” fabriky. Jednou z nich je fabrika Chá Gorreana a druhou pak Chá Porto Formoso. Samotný ostrov však není jen místem, kde se pěstují čajové lístky, ale také nabízí mnohem, mnohem víc.

Kupříkladu se můžete vydat za velrybami, které už jen z dálky zahlédnout je velký, takřka životní zážitek. Můžete se zde také vykoupat v laguně sopečného ostrůvku Ilhéu da Vila nebo zdolat některou ze zdejších turistických tras. Pokud si nebudete vědět rady, kudy vyrazit nebo jakou cestu zvolit, místní jsou v tomto směru velmi příjemní a rádi vám ukážou tu nejlepší s nejkrásnějšími výhledy.

Pozorování velryb je životním zážitkem
Pozorování velryb je životním zážitkem – Zdroj: Shutterstock.com

Po stránce ubytování bude vaším útočištěm hlavní město Ponta Delgada, odkud se ostatně k čajovým plantážím dostanete velmi snadno. Stačí jít přímo za nosem – tedy pokud bude nasměrován k severnímu pobřeží ostrova.

 

Zdroj:

https://www.msn.com/cs-cz/lifestyle/cestov%C3%A1n%C3%AD/kde-se-nach%C3%A1z%C3%AD-jedin%C3%A9-evropsk%C3%A9-%C4%8Dajov%C3%A9-plant%C3%A1%C5%BEe-jsou-p%C5%99%C3%ADstupn%C3%A9-v%C5%A1em-odv%C3%A1%C5%BEn%C3%BDm-cestovatel%C5%AFm/ar-AA16eVle?li=BBOoZca

 

Za čajovými plantážemi nemusíte daleko. Jedny se nachází i v Evropě

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!