Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Luxusní lyžařská střediska

Stále více lidí vyráží na lyže či na snowboard. Z lyžařské turistiky se stal obrovský fenomén a také hotový důl na peníze.

Ubytování, permanentky, výbava, strava – zkrátka to něco stojí. Ovšem následující lyžařské rezorty jsou hlavně pro ty, kdo nemusí řešit, kolik zaplatí za noc v pětihvězdičkovém penzionu.

Courchevel

magazin.cz
Tohle je jeden z nejluxusnějších a nejlepších lyžařských rezortů v celé Evropě. Je umístěn v Trois Vallees, blízko italských hranic. Pravidelně sem jezdila například princezna Diana a spousta dalších celebrit.

Pokud tu navíc hledáte to nejlepší možné ubytování, asi byste měli zkusit hotel Le Chabichou, který vypadá jako z pohádky, je z něj skvělý výhled a za jeden z útulných pokojů zaplatíte kolem tisíce eur za noc.

Najdete tu restauraci s dvěma michelinskými hvězdičkami a po náročném celodenním lyžování jistě oceníte jakuzi.

Chamonix

magazin.cz
Další úžasné středisko ve Francii, rozprostírající se na úpatí nejvyšší evropské hory Mount Blanc. V roce 1924 se tu pořádaly olympijské hry a od té doby si Chamomix náruživí lyžaři nemohou vynachválit. Postupem času se z něj ale stalo místo zejména pro elitu.

Pakliže si to tu chcete pořádně užít, měli byste se ubytovat v L’Imperial Palace u jezera. Vyniká úchvatnou architekturou a uvnitř najdete jak historické muzeum, tak kasino.

Cortina

magazin.cz
Italové dali světu řadu špičkových věcí – jídlo, auta a samozřejmě i jedny z nejlepších lyžařských středisek. A Cortina mezi nimi vyniká!

Malebné městečko, nad kterým se rozprostírá téměř devadesátka sjezdovek různých obtížností. Atmosféra k pohledání.

Opět doporučíme jeden hotel: Hotel and Spa Rosa Alpina. Zcela odpovídá místnímu duchu, disponuje starobylým nádechem, ale zároveň si tu užijete výdobytky luxusu.

Gstaad

magazin.cz
Zcela určitě jedno z nejoblíbenějších středisek ve Švýcarsku, které si získalo popularitu mezi prominenty z celého světa.

Chcete-li se s nimi co nejvíce smísit, zaplaťte si pokoj v Gstaad Palace, monumentální budově, která byla nad městem vystavěna již v roce 1913.

Pokud nemáte zrovna náladu na lyžování, nemusíte ani vycházet. Tady se o vás postarají – v jedné z pěti restaurací, v sauně, jakuzi či nočním klubu. A pravděpodobně tam potkáte někoho opravdu známého.

Bad Gastein

magazin.cz
Jeden z nejkrásnějších lyžařských rezortů má Čech coby kamenem dohodil, tedy v Rakousku. Pravidelně se tu pořádají nejrůznější lyžařské šampionáty a je pravdou, že si tu skvěle zajezdí skutečně každý. Navíc si tu můžete vychutnat alpskou útulnost a pohostinnost.

Hotel Dorf Grüner Baum je umístěn v typické rakouské vesničce s jódlováním a vším, co k tomu patří. Zvenku vypadá jako horská chaloupka a i vevnitř je nesmírně útulný, zároveň však nabízí dostatek vyžití.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 119