Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: maps.google.com

Ostrov milenců ve tvaru srdce

Bystří uživatelé satelitních map Google Earth objevili, že se u pobřeží Chorvatska nachází malinký ostrov ve tvaru srdce. Teď se ostrůvek stal valentýnským hitem.

Dokonce ani majitel tohoto neobydleného ostrůvku Vlado Jureško si neuvědomil, jak krásně srdcovitý tvar jeho ostrov má. Došlo mu to, až když se mu začaly ozývat zamilované dvojice, které tam chtějí zajet na svatého Valentýna.

"Je to naprosto neuvěřitelné. Dívali jsme se na satelitní mapy a dospěli jsme k názoru, že je to ten nejsrdcovatější ostrov na světě," řekl Vlado Jureško.

Naprostá romantika
Jeho rodina vlastní ostrůvek Galešnjak o rozloze 109 000 m2 už dlouho, ale až teď se mu začalo říkat "ostrov milenců".

"Nikdo tam nebydlí, takže pokud milenci chtějí být sami, je to opravdu perfektní opuštěný ostrov, takže tam na ně čeká opravdu nerušená a naprostá romantika. Vždycky jsme si říkali, že vypadá trochu jako srdce, ale až když se objevil na Google Earth, všimli si toho i jiní," dodal pan Jureško.

Podle něj se na ostrov nyní hodlá vypravit snad každý zamilovaný pár planety. "Jako by se sem chtěla vydat půlka zeměkoule...," podotkl s úsměvem.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 308