Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Restaurace v rakvi, na WC či ve špitálu

Každá restaurace chce přilákat další a další zákazníky, jenže občas to chce nápad. Tak vznikla restaurace v podobě rakve, nemocnice, válečné zóny, vězení, WC a jedna hospůdka vyrostla v koruně stromu.

Veřejné záchodky
Jennifer Aniston jednou řekla, že jejím snem je otevřít si vlastní restauraci, tohle by ji mohlo inspirovat. Ne že by přímo záchody byly to pravé, ale ten nápad otevřít si tématickou hospůdku, ten je to pravé. Záchodková hospoda existuje v Číně. Jako první něco podobného ale vymysleli na Taiwanu. Teď už byste WC restauranty našli po celém světě.

magazin.cz
magazin.cz

Tahle hospoda je v Hangzhou, hlavním městě čínské provincie Zhejiang. Lidé si prostě jen sednou na mísu a jedí jídlo z miniaturních toalet. Restaurant otevřel nedávno, ale sklízí velké úspěchy.

magazin.cz

Válečná zóna
Obdivovatelé armády, kteří ale nikdy nezažili skutečnou válku, v ní mohou alespoň lehce poobědvat. Že by to byl Afghánistán? Nebo Irák? Samá voda, je to v Bejrůtu a jmenuje se to tu „Housky a zbraně".

magazin.cz

V nabídce je menu ostrých nábojů a pro dokreslení atmosféry tu zní zvuky nejrůznějších explozí a střelby. Je to fast food a názvy místních specialit jsou také laděny do armádního tónu. Je libo “Kalashnikov sandwich“?

Připomíná to válku v Libanonu, ale to podle spolumajitele nebyl účel. Ali Hammoud vysvětluje, že to s historií jeho země nemá nic společného. „Byl to jen nápad. Nic víc. Mohl jsem tu rozházet hračky místo opevnění z písku a vyzdobit to tu plyšáky místo zbraněmi. Ale měl jsem takový nápad, tak je to tu takové.”

“Dá se říct, že situace v naší zemi zvýšila v lidech ostražitost, adrenalin, který v nich vyvolá tato restaurace, jim pěkně rozjede trávení, což se ve fast foodech vždycky hodí. Máme tu dost těžkých jídel,“ dodává Hammoud.

rMá nejspíš smysl pro černý humor, což dokládá i slogan válečné hospody „Sandwich tě může zabít", který visí nad vchodem na obří fotce s pistolí vloženou do bugru.

magazin.cz

Hospůdka v koruně stromu
Když byste měli cestu přes Okinawu, můžete pojíst v koruně stromu. „Okinawa Tree House“ je tu pro vás. Našli byste ho na jihu Japonska nedaleko dálnice číslo 58. Nahoru nemusíte lézt jako Tarzan, tohle totiž není skutečný strom, ale zdařile vytvořená konstrukce, která má uvnitř ukrytý výtah.

magazin.cz

Staňte se vězněm
Opět japonský výmysl, v Tokiu postavili hospodu, která funguje jako vězení. Při příchodu hned dostanete pouta a pak už se s vámi nikdo nemazlí. Nakonec za to ještě zaplatíte a můžete zase odejít. Jméno Alcatraz je příhodné, namíchají vám tu drink zvaný „poslední injekce“, v jídelníčku je třeba „incestní salát“.

magazin.cz

Mučírna pro hypochondry
Tuhle hospodu najdete v Lotyšsku. Vypadá to v ní jako v nějakém špitálu. Na stěnách vám tu neustále promítají všechny možné seriály z nemocničního prostředí, je tu operační sál, kuchař vaří v bílém plášti, servírky vypadají jako sexy zdravotní sestřičky. Vypadá to tak nemocničně, že pro hypochondry by nejspíš bylo utrpením tu jíst.

magazin.cz

No a kdyby vám tohle všechno bylo málo, můžete se zajíst naobědvat do rakve.

magazin.cz
magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 604