Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock.com

To jsou věci. Aerolinky JEN pro zvířata

Nové aerolinie očekávají, že se zákazníci budou chovat jako zvířata.

V nových Pet Airways na Floridě budou čtyřnozí mazlíčci cestovat v hlavní kabině a jejich majitelé nebudou mít do letadla přístup. Tyto nové aerolinky tvrdí, že jsou první, které se budou věnovat výlučně pohodlí a bezpečnosti přepravovaných zvířat.

Zakladatelé Pet Airways, Dan Wiesel a Alysa Binder, říkají, že na nápad přišli, když letěli na dovolenou se svým psem.

Osvobození ze zavazadlových prostorů?
"V současnosti je většina zvířat cestujících letadlem přepravována v zavazadlovém prostoru a nakládá se s nimi jako se zavazadly. Existuje řada důkazů, že takové zážitky domácí zvířata hodně děsí. Může to vést k fyzickému i emocionálnímu poškození a dokonce způsobit smrt. Většina majitelů si to pro své miláčky nepřeje, ale až doteď neměli na výběr," řekl Dan Wiesel reportérům BBC.

Nová letecká společnost se chystá vypravit první let pro psy a kočky letošního 14. července. Bude létat do pěti amerických měst: New Yorku, Washingtonu DC, Chicaga, Denveru a Los Angeles.

Zvířata mohou jejich páníčkové a paničky zaregistrovat přes internet. Potom je přivedou do zvířecího salónku na letišti. Zaměstnanci aerolinek je pak krátce před odletem vyvenčí a během letu na ně budou dávat pozor. "Ošetřovatel bude vždy po ruce na zamňoukání," slibují aerolinky.

Létat se bude menšími letadly, z nichž byla odstraněna sedadla, aby se vytvořilo místo pro boxy se zvířecími cestujícími.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 61