Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: shutterstock

Tohle jsou dovolené pro dobrodruhy

Každý člověk si svou ideální dovolenou představuje jinak. Někdo dává přednost absolutnímu odpočinku a nicnedělání, jiný zase potřebuje extrémní a adrenalinové vyžití.

Právě pro takové dobrodruhy jsou tu lokality, do kterých by se měli bezpodmínečně vydat.

Mount Everest
Samotná špička světa. Už ten pocit stát na nejvyšším bodě Země je jedinečný a zdaleka nemůže být dopřán každému. Zdolat Mount Everest není jednoduché, ale ani jeho okolí v Nepálu nemusí být procházkou růžovým sadem a přitom být relativně zvládnutelné. A i pohled na Mount Everest zdola stojí za to. Nepál svou cestovatelskou hodnotu zatím neztratil.

magazin.cz

Skydiving
Pakliže chcete zažít trochu toho adrenalinu a vystrašit své nejbližší, není nic lepšího než skočit z letadla (samozřejmě s padákem na zádech). Možností je bezpočet. Záleží jen na vás, jak daleko chcete za dobrodružstvím cestovat a co při něm chcete zažít. Ti největší borci si dávají adrenalinové kombo v podobě seskoku z letadla, divoké řeky na raftu a bungee-jumpingu.

magazin.cz

Plachtit kolem světa
Dovolená na moři je sama o sobě zážitkem. Pokud ale chcete něco opravdu výjimečného, vezměte si plachetnici a vypravte se na cestu kolem světa. Zažijete jedinečnou záležitost. Jen si s sebou nezapomeňte vzít hodně konzerv a dobré komunikační zařízení. Není nic lepšího než vyplout z přístavu a vrátit se do něj z druhé strany po několika měsících nepřetržitého života na moři.

magazin.cz

Peru
Každý, kdo někdy absolvoval slavnou stezku po stopách Inků, vám potvrdí, že jde o jeden z nejlepších možných výletů pro aktivní dobrodruhy. Zhruba šedesátikilometrová cesta vás zavede až k legendárnímu Machu Pichu, jednomu z moderních divů světa. Ale i pak budete mít co dělat. Peru je úžasnou zemí, která cestovatele maximálně uspokojí, ale i vyždíme.

magazin.cz

Galapágy
Na první pohled se může zdát, že jde o jedny z těch snobských ostrůvků. Ale není tomu tak. Galapágy jsou ceněny především pro svou přírodu, dosud aktivní sopky a nepřeberně živočišných druhů, které jinde nenajdete. Přestože jsou tyto ostrovy v podstatě u rovníku, překvapivě tu narazíte i na tučňáky či albatrosy.

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 113