Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Avatar / foto: Bontonfilm

Podívejte, kde ukradl Avatar svůj nádherný svět

Teď už můžete osobně navštívit kouzelný svět Avataru.

Největší filmový blocbuster všech dob uchvátil nejen svým revoluční pojetím zpracování 3D formátu, ale také nádhernou přírodou na planetě Pandora. Ta je složena z dechberoucích létajících ostrovů plných bujné vegetace.

magazin.cz
magazin.cz

Vznikla ovšem Pandora jen v bohaté fantazii trikových tvůrců a režiséra Camerona, nebo si inspiraci někde vypůjčili? Při pohledu na fotografie je jasné, že to druhé je pravda.

Přes tisíc metrů vysoký Jižní nebeský sloup, který se nachází v Národním parku Zhangjiajie v provincii Chu-nan v Číně, se stal inspirací pro magické létající ostrovy v Cameronově snímku poté, co ho jistý hollywoodský fotograf přijel v roce 2008 nafotit.

Mluvčí Národního parku řekl: „Mnoho krás našich hor se stalo předlohou pro prvky filmu Avatar, včetně pohoří Hallelujah.“ A Číňané jak jinak zareagovali tržně a Jižní nebeský sloup oficiálně přejmenovali na Avatar Hallelujah Mountain.

magazin.cz
magazin.cz

Turisté tak mohou navštívit na vlastní kůži „Kouzelnou pouť na Pandoru z Avataru“, nebo „Zázračný výlet na létající pohoří z Avataru.“ To alespoň nabízí Čínská mezinárodní cestovní kancelář na svých internetových stránkách.

A dodává: „Pandora je daleko, kdežto Zhangjiajie je kousek.“ Ani další slogan se nenechá zahanbit: „Vítejte v Zhangjiajie, spatřete Avatar Hallelujah Mountains a objevte skutečný svět Pandory.“

Tak co? Zlákal vás výlet?

magazin.cz

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 132