Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Posezení v britské hospodě nyní "zavání" / foto: sxc.hu

Britské hospody smrdí

Ostrovní hospůdky se potýkají s novým problémem. Ve svých podnicích nyní musejí využívat voňavé esence (většinou kůže či trávy), aby zamaskovali pachy, které dříve bez potíží jednoznačně přebil cigaretový kouř.

Společnost Mitchells and Butlers vede po celé Británii neuvěřitelných dva tisíce hospod. Vedení firmy bylo doslova šokované, když kuřácký zákaz v hospodách (v Anglii tvrdě praktikovaný od 1. července) způsobil nový, poměrně nečekaný problém. Pach z cigaret totiž zakrýval pachy jiné, mnohdy ještě nepříjemnější.
 
"Hosté si sice nyní více užijí vůně jídla, ale další pachy jsou o mnoho méně atraktivní. Jmenujme například pach vyčpělého piva, pot a jak to podat decentně - větry některých štamgastů," řekl marketing manager Mitchells and Butlers Oliver Devine.
 
Společnost momentálně testuje velké množství různých vůní, kterými se snaží nepříjemný zápach v hospodách přebít. "Zatím připadá v úvahu asi nejvíce kůže, která navozuje luxusní atmosféru a čerstvě posekaná tráva, která symbolizuje čistotu," dodal Devine.

Co si o tom myslite vy?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 293