Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Pošahané restaurace: Létající, s kondomy i s jedlými nahotinkami

Nudíte se a chcete vyrazit do netradičního podniku na „kus žvance“? Tady je pár žhavých tipů...

Podnik pro jazýčky kanibalů
V Japonsku je jedna restaurace, která se jmenuje Nyotaimori, což v překladu znamená „stolování na ženském těle“. Takže si určitě dokážete představit, jak to v tomto podniku chodí. Objednáte si třeba sushi nebo sashimi a místo, abyste je pojedli klasicky na talíři, přivezou vám operační vozík, na kterém se skví poněkud pobledlé tělo japonské krasotinky.

Ale pozor, nejde o živý exemplář! Tělo ženy je vyrobeno ze speciální hmoty, která se dá dobře řezat. Jídlo se totiž nachází pod „kůží“. Takže při stolování si počínáte jako na pitvě. Místo životně důležitých orgánů tam nacházíte své objednané delikatesy. Inu, dobrou chuť, kanibalové!

magazin.cz

Tma jako v ......
Už jste někdy jedli v naprosté tmě? Ne? Tak si představte, že něco takového je možné. V čínském městě Beijing totiž existuje speciální restaurace, kde se stoluje a obsluhuje výhradně v černočerné tmě. Je pravda, že ne každý si bez očí poradí, proto je tu speciálně vyškolený personál, který vás usadí ke stolu, případně vám doporučí některou z místních specialit.

Pokud jste si náhodou objednali příliš komplikované jídlo (třeba takovou rybičku s kostmi), pak máte smůlu. Svítit si na sousta mobilem či jiným malým světýlkem je totiž přísně zakázáno! Majitel podniku totiž vyznává zvláštní teorii: když má prý člověk potlačen jeden z důležitých smyslů, je obvykle posílen jiný. Podle něj tedy chuť. Takže když přežijete stolování ve tmě, určitě si pošmáknete. A ani nemusíte jezdit do Číny, obdobný podnik už je i v Praze!

Lítejte v tom!
Máte rádi úlety? Pak určitě musíte vyzkoušet belgickou restauraci Dinner in the Sky (v češtině to znamená Večeře v oblacích), která se nachází v Bruselu. Ve vzduchu se můžete najíst společně s 21 kamarády... Tedy ovšem pokud někdo z vás netrpí závratí. Stoluje se totiž skoro ve 46 metrech nad zemí. Celá tato legrace stojí kolem 8000 euro.


Jako v lochu
Tento podnik nemá daleko do opravdového vězení. Sídlí totiž přímo v místní „bručírně“ Fortezza Medicea. Kromě všudypřítomných kamer, které sledují každé vaše sousto, je k dispozici dvacetičlenný tým číšníků a kuchařů, kteří vám na váš vězeňský talíř naservírují jednu ze 120 místních specialit.



Kondomový ráj

Ať už jste zastánci pánské ochrany či nikoli, určitě byste si neměli nechat ujít bláznivý podnik Cobbages and Condoms, která funguje v několika řetězcích po celém Thajsku.

Kondomy všech barev a velikostí jsou velkou ozdobou podniku - například v jídelnách je na zdích nalepena tapeta s detailním vypodobněním této pánské ochrany. Ale jak je vidět, i personál propadnul kondománii a na hlavách nosí nafouknuté sexuální pomůcky jako by se nechumelilo. Výtěžek z tohoto zařízení jde na neziskovou organizaci zabývající se rodinným plánováním.

Válečná kuchyně
Pozor, válečný stav nouze! Rychle si objednejte jídlo, protože za chvíli už nebude! Asi tak nějak působí fastfoodová restaurace Buns and Guns v Libanonu. Číšníci jsou v plné pohotovosti - mají na sobě maskáče a na hlavách helmy. Když si dáte šťavnatý hamburger, „vystřelí“ vám ho (dle vašeho přání s hořčicí nebo kečupem) během minuty.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 23