Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: repro Metro.co.uk

Koktejl s tarantulí! Mňam...

Dali byste si koktejl s tarantulí? V Kambodži je to lahůdka.

Většině z nás se podlamují nohy už při představě, že bychom měli pít ze sklenice "ozdobené" ohromným pavoukem. V Kambodži jsou ale lidé, kteří na tento koktejl nedají dopustit.

Tarantulí afrodisiakum
Neobvyklý nápoj se připravuje z rýžového vína, plodu chlebovníku a tarantulí. Milovníci tohoto moku dokonce tvrdí, že zmíněný elixír zlepšuje činnost srdce a působí jako afrodisiakum. Tarantule se podle listu The Metro přidávají proto, že pomáhají směs uchovat čerstvou.

Kambodžané mají k tarantulím vůbec kladný vztah. Můžete si je například v kioscích u silnice koupit lehce pražené.

Trh s pavouky jako jídlem přitom není tradiční: začal až v 70. letech minulého století. Ale teprve zcela nedávno se i turisté začali vydávat na místa, kde místní lidé pavouky loví.

Jak chutnají
Fotograf Tom Whitby se rozhodl, že místní pochoutku zkusí. A co si o gurmánském potenciálu jedovatého hmyzu myslí? "Koupil jsem si pavouka z velmi mastně vypadajícího tácku a odtrhnul mu pár nožiček. Chutnají sladce a jsou mírně křupavé," popisuje Brit nevšední gurmánský zážitek.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 51