Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Shutterstock

Krvežíznivá chupacabra: Legenda, nebo skutečnost?

Chupacabra – záhadné zvíře, které po nocích napadá dobytek amerických obyvatel. Ze všech zvířecích těl vypije chupacabra krev do poslední kapky. Odborníci tvrdí, netvor jako je chupacabra nežije a jde jen o pouhou pověru.

Farmáři, kteří našli uhynulá svá zvířata, mají ale jiný názor. Podle nich chupacabra žije, někteří lidé ji prý i viděli. Žije tedy skutečně toto krvelačné zvíře?

 

magazin.cz

 

Poprvé se chupacabra objevila a škodila v Portoriku. Místní farmáři tohoto tvora spatřili již v roce 1990. Chupacabra se ale nevyskytuje pouze v Portoriku, dobytku škodí i ve Spojených státech amerických, v Mexiku nebo v Chile. Chupacabru pojmenovali právě američtí farmáři. Protože nejčastějšími oběťmi tohoto zabijáka jsou kozy, objevilo se toto slovo i ve jméně chupacabry. Španělské slovo „cabra“ znamená česky „koza“. Slovo „chupar“ pochází také ze španělštiny a do češtiny by se dalo přeložit jako „vysávat“. Z názvu tedy dobře poznáme, jak chupacabra zabíjí své oběti.

 

A jak vlastně chupacabra vypadá? Zde se názory lidí rozcházejí. Podle některých osob, které chupacabru spatřili, je toto krvelačné monstrum podobné psovi nebo medvědovi. Někteří lidé zase tvrdí, že chupacabra vypadá jako klokan s netopýřími křídly. Všichni lidé se ale shodují na pár charakteristických znacích zvířete. Chupacabra nemá téměř žádnou srst. Je vysoká od sto do sto padesáti centimetrů, nemá ušní lalůčky a chodí po dvou končetinách. Na zvířeti jsou také nápadné velké oči, které jsou často šikmě umístěny na hlavě a červeně září. Chupacabra má velké a ostré drápy, kterými napadá svou kořist. Tělo má prý chupacabra pokryto ostny; ty největší jsou umístěny na hřbetě. Zvíře může i měnit barvu, stejně jako chameleon. Takto vypadající stvoření jistě nahání strach.

 

magazin.cz

 

První zdokumentované řádění krvežíznivé chupacabry je z roku 1995. Tento rok byl na útoky chupacabry opravdu bohatý. V Portoriku našel ráno 26. března roku 1995 farmář jménem Jaime Torres na své farmě několik mrtvých koz. Že zvířata nezemřela přirozenou smrtí, to poznal farmář během chvíle. Všechna mrtvá těla měla bodné rány a byla bez jediné kapky krve. Kdo to mohl udělat? Kozy se zřejmě staly oběťmi chupacabry.

 

Další smrt s sebou přinesla chupacabra v květnu roku 1995. Tentokrát mělo záhadné stvoření na svědomí osm ovcí, které byly nalezeny opět bez krve. V srpnu téhož roku zahlédl chupacabru první svědek jménem Madelyne Tolentino. Od té doby se mezi farmáři začalo mluvit o krvelačné bestii. která zabíjí dobytek.

 

magazin.cz

 

Chupacabra se také objevila v malém městě Canovas. I zde našli farmáři svůj dobytek bez krve a záhadným úmrtím zvířat se začala zabývat i místní policie – bezvýsledně. Podle policie v okolí městečka Canovas řádí chupacabra nebo sekta satanistů od roku 1995 do roku 1999. Počet zvířecích obětí se vyšplhal na hrozivé číslo 2000!

 

Chupacabra postupně začala střídat území, ve kterém zabíjela. Je možné, že žije několik jedinců téhož druhu. V roce 1996 sála krev dobytku v okolí Miami. Ve stejném roce byla chupacabra spatřena i v Mexiku. V roce 2000 po sobě chupacabra zanechala mrtvé ovce v Chile.

 

magazin.cz

 

Záhadná chupacabra se stala i předmětem zkoumání vědců. Podle některých odborníků se nezdařily pokusy vlády a výsledkem byl podivný tvor – chupacabra. Ta poté utekla z tajné laboratoře a začala děsit americké farmáře. Jiná verze je založena na tom, že chupacabra je vlastně nový a neprozkoumaný zvířecí druh. Méně pravděpodobná je teorie ufologů, podle níž je chupacabra domácím zvířetem mimozemšťanů.

 

Nikomu se zatím nepodařilo chupacabru dopadnout. Soudí se, že podobných tvorů žije více. V roce 2005 našel farmář Reggie Lagow mrtvolu zvláštního tvora, kterého považoval za chupacabru. To se však nepotvrdilo. Z let 2004 až 2011 pochází i několik fotografií domnělé chupacabry. Na snímcích je však většinou zachycen nemocný či znetvořený pes.

 

Kdo má tedy na svědomí mrtvý dobytek? Zabíjí hospodářská zvířata chupacabra, jiný zvířecí zabiják nebo snad satanisté? Odpověď zůstává záhadou.

Diskuze k článku:

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 1