Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: ShutterStock.com

Hotelové služby: Chcete zahřát postel nebo odehnat holuby?

Pobyt v hotelu by měl být příjemnou záležitostí, proto nám hotelový personál poskytuje útulné pokoje a mnohdy i nadstandardní služby pro ty nejnáročnější klienty.

Abychom se v hotelovém prostředí cítili opravdu dobře, zaměstnávají některé podniky specialisty na opravdu netradiční služby. Pokojskou, kuchaře – ty najdeme ve všech hotelech. Ale setkali jste se už někdy se zahřívačem postele nebo odháněčem holubů?

V hotelu s názvem Holiday Inn Kensington Forum myslí personál na osoby, které nemají rádi zimu. V tomto luxusním londýnském podniku totiž pracuje muž s velmi netradiční profesí. Vlastním tělem zahřívá ubytovaným studené postele. Pokud se vám prostě zdají přikrývky a prostěradla studené, stačí zavolat zahřívače postele a je po starostech. Muž se během chvíle převlékne do speciálního oblečení, které mu zakryje celé tělo. Celá zahřívací procedura je tedy bezpečná a hygienická. Zahřívač pak asi na pět minut zaleze do vaší postele a schová se do peřin. Aby postel zahřál, musí se pod přikrývkou pořádně vrtět a hýbat. Práce je to možná komická, ale účinná.

magazin.cz

 

V Londýně najdeme další hotel s netradičními službami. Máte rádi, když si s vámi před spaním někdo povídá? Tak to je pro vás jako stvořený hotel Andaz. Pokud nebudete moci usnout, stačí zavolat školeného vypravěče, který si s vámi bude povídat nebo vám přečte úryvek z vaší oblíbené knihy. Této služby často využívají rodiče. Vypravěči jejich ratolestem předčítají pohádky, zatímco rodiče se mohou nerušeně bavit.

V městě Džazpuru ležícím v Indii stojí hotel nazvaný Rambagh Palace. Před hotelem i na jeho nádvoří můžeme vidět muže, kteří každý den celých devět hodin mávají velikou vlajkou. proč to dělají? Pánové nic neoslavují, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale odhánějí dotěrné ptactvo, zejména holuby. Hosté si jejich služby nemohou vynachválit.

magazin.cz

 

S plašiči ptáků se můžeme setkat i v kalifornském podniku Bilmore Four Seasons. Majitel hotelu ale nedal nikomu do rukou vlajky, ale najal několik sokolníků. Ti se občas projdou kolem budovy a přilehlého bazénu s dravcem na ruce a otravní ptáci jsou hned pryč.

S odháněním zvířat má zkušenosti i personál hotelu Amanbagh Resort v indii. Zde jsou zaměstnáni tzv. opičí muži. Ti plaší a odhánějí opice, které velmi často z hotelových stolů na terasách kradou jídlo. Některé opice se nebojí a jsou tak drzé, že muži musí použít k zahnání praky.

Na Ostrově svatého Tomáše stojí hotel Ritz Carlton. V něm pracuje muž, který důkladně dbá na bezpečnost hostů. Jak? Téměř každý den šplhá zaměstnanec na vysoké palmy (ty mnohdy dosahují výšky až 18 metrů!) a trhá na jejich vršcích velké kokosové ořechy. Kdyby totiž velké a těžké ořechy spadly ze stromů, mohly by vážně zranit některého z hostů.

magazin.cz

 

Snad nejlépe se o vás postarají zaměstnanci hotelu Peninsular v Hong Kongu. Kromě mnoha jiných služeb zde najdeme pracovníky, kteří vám po použití toalety umyjí a usuší ruce.

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!