Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Deep Ocean Technology

Luxusní podmořský hotel v Dubaji

Výhled do krásy podmořského života nabídne jednadvacet luxusně vybavených pokojů hotelu v Dubaji.

Kdo má pod zadkem ropu, může si dovolit vpravdě cokoliv. Nejrůznější megalomanské či extravagantní stavby v Dubaji jsou toho důkazem. Tamní šejci a multimiliardáři takřka poroučejí dešti a větru, a jestliže mohou vybudovat rozsáhlé umělé ostrovy a zátočiny, ani nás nepřekvapí velkolepý plán na výstavbu luxusního podmořského hotelu, kde budou mít hosté výhled přímo na korálový útes.

magazin.cz

 

Vize budoucnosti

Hotel ponese název Water Discus a za jeho návrhem stojí polská firma Deep Ocean Technology s asistencí švýcarské firmy BIG InvestConsult AG. Kromě samotné myšlenky je na celém projektu nejzajímavější architektonické pojetí. Celý komplex, částečně vyčnívající nad hladinou, totiž připomíná futuristickou vizi nějakého kosmodromu. Při prvním pohledu na stavbu byste totiž přepokládali, že z ní (nebo s ní) poletíte někam na vzdálenou planetu, než že se ponoříte do podvodního ticha mezi rybami.

magazin.cz

 

Komplex stojí na pěti nohách, z nichž ta hlavní prostřední slouží jako přístup k podmořské rezidentní části. Hosté zde mají k dispozici dvacet jedna nadstandardně vybavených pokojů, v nichž přímo cítíte blízký kontakt s podmořským světem. Milovníci podvodního života zde rovněž naleznou potápěcí centrum a také podvodní bar s restaurací.

magazin.cz

 

Rozkládací plavidla

Diskové části ukotvené nad hladinou slouží převážně jako společenské místnosti a najdete zde také nezbytný heliport pro vrtulníky. Jsou navrženy v tzv. modulárním designu, což znamená, že jednotlivé části budovy lze odpojit a přesunout třeba v případě požadavku na ekonomicky výhodnější umístění, či z různých ekologických důvodů. Jednotlivé diskové moduly navíc plavou na hladině a mohou tak sloužit jako záchranné lodě v případě živelné pohromy.

magazin.cz

 

„Projekt hotelu Water Discus otevírá mnoho nových oblastí rozvoje hotelového a turistického odvětví, ubytování a městských přímořských částí,“ tvrdí president BIG Bogdan Gutkowski. „Stejně tak podporuje nové příležitosti v ekologii tím, že vytváří nový podvodní ekosystém a aktivity k ochraně podvodního světa. Ve Spojených Arabských Emirátech bychom rádi spustili Mezinárodní ekologický program a Centrum ochrany podvodního světa. V rámci našeho hotelu by měla fungovat laboratoř pro podmořské ekologické výzkumy.“

magazin.cz

Diskuze k článku:

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!