Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sfinga / foto: shutterstock

Přistávají na zádech Sfingy mimozemšťané?

Objevené dokumenty ze Starého Egypta obsahují podivné kresby a informace, které by na přítomnost mimozemské civilizace mohly poukazovat.

Egyptská sfinga plná záhad

Kdo by neznal egyptskou sfingu? Monument označovaný za největší na světě je opředen klubkem záhad, přestože plno otázek již vědci zodpověděli. Zájem o ně zvyšuje i fakt, že egyptská vláda brání dalším výzkumům. Už jen to, že socha byla dlouho pohřbena pod silnou vrstvou písku a věřilo se, že se jedná jen o hlavu sfingy, je velmi zajímavé. Až francouzský inženýr Émile Baraize ji odkryl celou. Trvalo mu to neskutečných 11 let. Hlava sfingy je přitom v poměru k tělu menší, než by měla být. Řada vědců se proto domnívá, že byla na tělo doplněna dodatečně.

Zajímavostí ale je i to, že její tělo, dlouho ukryté pod vrstvou písku, je v horším stavu než hlava, která byla odhalena delší dobu. Je možné, aby tělo sfingy bylo skutečně mnohem starší? Zajímavostí je i její spojení s druhou pyramidou v Gíze. Pří jarní a podzimní rovnodennosti totiž jejich stíny splývají v jeden. A další záhadou, kterou musíme zmínit, jsou údajné prostory pod sochou sfingy. Prý se v nich nachází místnosti, jež by mohly obsahovat „dávné vědění“ nebo dokonce poklady z doby bájné Atlantidy. Pod přední tlapou byla skutečně odhalena jedna místnost. Dalšímu bádání však brání zásahy egyptské vlády.

Mimozemská civilizace
Mimozemská civilizace – Zdroj: Shutterstock.com

Papyrus s kresbou mimozemské lodi

To, co rozvířilo klidné vody vědeckých poznatků, je Djedkhonsuiefankhův papyrus, který je dnes uložen v káhirském muzeu a jehož stáří je určeno na 3000 let. Právě na tomto papyru je malý obrázek, který představuje sfingu. To by nebylo nic divného. Zajímavý je však předmět, který se nachází na jejích zádech. Vypadá to, jako by na záda sfingy přistával mimozemský talíř – UFO, který do okolí vyzařuje světlo a vysouvá zpod sebe nožky na přistání.

Vědci samozřejmě nesouhlasí s označením předmětu jako UFO. Raději se přiklání k tvrzení, že se jedná o jakýsi květ nebo brouka, jehož původ dosud nebyl odhalen. Faktem totiž je, že až dosud se v egyptském umění, papyrech ani malbách na zdech hrobek nic podobného neobjevilo. Výjimkou by mohla být vyobrazení v chrámu Setiho I., kde jsou údajně další malby, které nápadně připomínají UFO a mimozemšťany.

Co skrývají pyramidy?
Co skrývají pyramidy? – Zdroj: Shutterstock.com

Je skutečně kresba na Djedkhonsuiefankhově papyru mimozemský talíř, který právě přistává na zádech sfingy, nebo se jedná o divoký výplod fantazie záhadologů? To už je na vědcích, aby se tímto vyobrazením zabývali hlouběji. A kdo ví, třeba se někdy reálného vysvětlení skutečně dočkáme.

 

Zdroj:

https://neveda.cz/zobrazuje-tento-starodavny-egyptsky-rukopis-ufo-pristavajici-na-sfinze

Přistávají na zádech Sfingy mimozemšťané?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!