Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Ilustrační foto / foto: Interkoncerts

Lenny Kravitz chystá v Praze revoluci

Lenny Kravitz právě vydal nové album, které tentokrát představí i v Čechách.

Zdá se to téměř neskutečné, ale od doby, kdy se Lenny Kravitz poprvé zapsal do vědomí veřejnosti, uběhlo již 18 let a za tuto dobu se v hudebním byznysu mnohé změnilo. Ne tak u Lenny Kravitze, který si stále drží svůj styl a je přínosem pro hudební dění současnosti.

Každé z jeho doposud vydaných alb ukázalo Kravitze jako vyzrálého interpreta s citem pro silné skladby a každé bylo ověnčeno minimálně zlatem, tři z nich dokonce platinou.

magazin.cz
Lennyho tvorba je široké veřejnosti známa natolik, že vyjmenovávání jeho dalších úspěchů by bylo plýtvání časem. Jednoduše řečeno, Lenny Kravitz je synonymem slova rock ´n´ roll. Klíčem k jeho úspěchu je zase jenom hudba, nálada skladeb odráží nádech let minulých – klasický rock, soul, funk, pop let šedesátých – jeho písničky však jsou vždy opatřeny moderním zvukem a aranžemi.

Je čas na revoluci lásky
Novinka s názvem It Is Time For A Love Revolution je silné album, které dokazuje fakt, že Lenny po dobu dvou dekád neztratil nic z toho, co ho řadí ke špičce nejen mezi interprety a hudebníky, ale i mezi skladateli.

„Jsem člověk, který vždy zkouší  experimentovat s novými věcmi a snažím se nezůstávat na jednom místě. Obklopuji se různými lidmi a různými vlivy a domnívám se, že tento fakt se promítá i do hudby, kterou tvořím,“ říká Lenny ke své nové nahrávce.

Album It Is Time For A Love Revolution vznikalo během tohoto roku. Kromě New Yorku se nahrávalo v Paříži, Miami, na Bahamách a také v Brazílii. Jak je již u Lennyho zvykem,  nahrál si většinu nástrojů sám. 14 skladeb se nese v přímočarém rockovém duchu, ale nalezneme zde prvky soulu, funku i jazzu. Sám název alba napovídá, že texty jsou  o lásce, pocitech a emocích.

Lenny Kravitz se na svůj již třetí koncert v České republice vrací po čtyřech letech. Nyní zahraje v O2 Areně 23.6. 2008. Vstupenky koupíte na všech prodejních místech Sazky nebo na www.sazkaticket.cz. Cena je 990 Kč nebo 1690 Kč.

Půjdete na koncert Lennyho Kravitze?

Captcha

Počet příspěvků v diskusi: 17