Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Jaceňuk / foto: Reuters / Valentin Ogirenko

Ukrajinské parlamentní rvačky

Poslanci ukrajinského národa v akci

V ukrajinské Verchovné radě bývá někdy pořádně horko a za takové bitky by se nemusel stydět ani klub rváčů. Své o tom ví i majdanovský premiér Jaceňuk, kterého přišel "odtáhnout" poslanec Barna za stranu Blok Petra Porošenka. Nakonec se mu to nepovedlo, protože okamžitě naběhli jeho odpůrci i podporovatelé a začaly divoké přetahovačky a pěstní souboje. Škoda, že není u řečnického pultu více místa!

Premiér Jaceňuk moc oblíbený nebyl

Poslanec Jurij Bojko nechodí pro ránu daleko. Přesvědčit se o tom mohl drobný zákonodárce Oleg Ljaško, který chytil direkt od vedle sedícího kolegy poté, co ho slovně provokoval. To neměl dělat, po čistém zásahu se složil:

Bojko sráží pravým direktem Ljaška

Poslanec Oleg Ljaško je vůbec potížista. Jednou si koledoval u předsedajícího parlamentu tak dlouho, až ten to nevydržel a začal ho škrtit. Zakončil zneškodnění Ljaška elegantním přehozem za parlamentní zábradlí. To ovšem okamžitě nalákalo ostatní bijce a snesla se mela:

Ljaško letí za zábradlí

K další zajímavé bitce došlo asi rok po Majdanu mezi poslancem Vadimem Ivčenkem (strana Otčina Julie Tymošenkové) a poslancem Igorem Sovoljovem (strana lvovského starosty Svépomoc). Pěstní souboj se neudál přímo v zasedací místnosti Verchovné rady, ale na parlamentních chodbách. Chlapci tak měli prostor se pořádně rozmáchnout.

Bitka na parlamentních chodbách

V ukrajinském parlamentu nejsou podobné rvačky ničím neobvyklým. Jak to dopadá, když se semele hromadná bitka na celkem malém prostoru ukrajinského parlamentu, se můžete podívat v tomto sestřihu. Ještěže se nezapojuje bývalý boxerský šampion Vitalij Kličko, který je také zvoleným poslancem, ale asi má na rozdíl od svých kolegů dost rozumu.

Hromadná bitka

Co k tomu říci na závěr? Buďme rádi, že toto se v našem parlamentu neděje. A přejme Ukrajincům, ať si v dalších volbách zvolí poslance, kteří budou mít už více rozumu, než tito Majdanem navezení bitkaři.

Ukrajinské parlamentní rvačky

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!